TBMM'den yeni hafta mesaisi başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve 9. Yargı Paketi teklifi ele alınacak. Sahipsiz hayvanlarla ilgili komisyon sürecek.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
22 Temmuz 2024 15:26
GÜNCELLEME
22 Temmuz 2024 15:49
TBMM'den yeni hafta mesaisi başlıyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu haftada birçok konuda mesai yapacak. Geçtiğimiz hafta yoğun çalışma temposuna giren kurul bu haftada yine aynı çalışmasına devam edecek.

9.Yargı Paketi 

Kamuoyunda "9. Yargı Paketi" olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak  Genel Kurul, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'n a dair de değişiklik yapılmasını değerlendirecek buna göre  soru sayısı 100'den 120'ye çıkarılacak. Hakim ve Savcı Yardımcılığı Mülakatı'na çağrılacak aday sayısında değişiklik yapılacak, ilan edilen kadro sayısının bir katı fazlası aday, mülakata çağrılacak.

Sahipsiz hayvanlarla ilgili komisyon sürecek

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sahipsiz hayvanlara ilişkin düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edecek.  Kedi ve köpek sahiplerinin, hayvanlarını 31 Aralık 2025'e kadar dijital kimliklendirme yöntemiyle kayıt altına aldırmaları zorunlu olacak. Geçtiğimiz hafta ilki görüşülen komisyonda tartışma yaşanmış ve gazeteciler salondan çıkarılmıştı. 


Emekli maaşında son rötuş 

Haftalık çalışmasına 23 Temmuz Salı günü başlayacak Meclis Genel Kurulu ilk olarak vergi ve sosyal güvenlik alanına ilişkin düzenlemeler içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecek. Bu teklife göre en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkarılacak.

SGK, Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Temmuz dönemi zam farklarının ödeneceği tarihi açıkladı. Zam farklarının ödemesi, 26 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak.

Grup toplantıları 

Diğer yandan salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa