Sıcaklıklar düşecek, iç kesimlerde yağışlı hava olacak!

Ankara'da yarın parçalı bulutlu hava hakim olacak ancak yağış beklentisi yok. Çarşamba günü özellikle merkez ve doğu ilçelerinde yağış beklentisi var.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
22 Temmuz 2024 16:33
GÜNCELLEME
22 Temmuz 2024 16:53
Sıcaklıklar düşecek, iç kesimlerde yağışlı hava olacak!
AA
Kaynak AA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yurtta mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren azalacağını belirtti. Özdemirci, "Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrediyor. Ancak, özellikle iç kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerine düşecek. Cumartesi gününden itibaren ise iç kesimlerde biraz daha düşecek ve önümüzdeki günlerde şu anda yaşadığımız sıcaklıklardan daha düşük sıcaklıklar göreceğiz" dedi.

İç Anadolu’da sıcaklıklar düşüyor

Özdemirci, İç Anadolu Bölgesi'nde 35-36 derece olarak seyreden sıcaklıkların çarşambadan itibaren 32 dereceye, cumartesi gününden sonra ise 28-29 dereceye kadar düşeceğini aktardı. Sıcaklık düşüşünün özellikle yurdun iç kesimlerinde belirgin olacağını vurgulayan Özdemirci, sahil kesimlerinde sıcaklıkların sadece 1-2 derece azalacağını bildirdi.

Yağışlı hava geliyor

Yarın Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Konya ve Afyonkarahisar çevrelerinde aralıklarla sağanak yağış beklendiğini açıklayan Özdemirci, "Çarşamba günü sağanağın etki alanı genişleyecek. Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi genelinde, Akdeniz'in iç kesimleri ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Öte yandan Aydın ve Denizli'de sıcaklıkların 42-43, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin genelinde ise 40 derecenin üzerinde olacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehirlerde hava durumu

İstanbul'da yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak beklendiğini dile getiren Özdemirci, 3 gün boyunca sıcaklıkların gündüz 32-33, gece 25-26 derece arasında seyredeceğini belirtti.

Ankara'da hava durumu

Ankara'da yarın parçalı bulutlu havanın hakim olacağını ve yağış beklentisinin olmadığını ifade eden Özdemirci, "Çarşamba günü özellikle merkez ve doğu ilçelerinde yağış beklentimiz var. Perşembe günü yağışlı, sıcaklıkların 21-33 derece arasında olacağını öngörüyoruz" dedi.

İzmir'de hava durumu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, İzmir'de ise 3 gün boyunca sağanak beklenmediğini ve sıcaklıkların 36-38 dereceler arasında seyredeceğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa