Yüzünde devasa bir tümörle yaşayan çocuğun ailesi yardım bekliyor

Afrika'da yaşayan 9 yaşındaki çocuğun yüzünü kaplayan tümör hayatını altüst etti. Küçük çocuk çevresindekiler tarafından lanetli olarak düşünülüyor.

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 09:12
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 11:22
Yüzünde devasa bir tümörle yaşayan çocuğun ailesi yardım bekliyor
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

Zimbabve'de yaşayan Dande, 3 yaşındayken kötü huylu bir tümöre yakalandı. Küçük çocuğun günden güne büyüyen tümörü, görmesini, konuşmasını, nefes almasını ve yemek yemesini etkilemeye başladı.

6 yıldır hayat mücadelesi veriyor

Aile çocuklarının sağlık sorununun yanı sıra halkın Dande'yi lanetli olarak nitelendirmesi acılarını ikiye katladı. Amansız bir hatalıkla mücadele veren Dande'nin çaresiz ailesi ise, bu durum karşısında ne yapacaklarını bilemiyor. 

Kendi yaşıtlarının yapması gereken işleri yapamayan çocuk, okula da gidemiyor. Çocuklarının arkadaşları tarafından dışlanması aile fertlerinde  derin yaralara sebep oluyor.

Ameliyat olamadı 

2015 yılında ufak bir siğil ile başlayan ve ardından  büyüyen tümör Dande'nin yüzüne kısa sürede yayılınca 2020 yılında çocuk için bölge halkı ve kuruluşlar ameliyat için yardım parası topladı. 

Toplanan 17 bin sterlin ile  küçük çocuk Zimbabve'den Güney Afrika'ya gitti. Cerrahlar, tümörü küçültmek için kemoterapiye ek olarak tümörün bir kısmını çıkararak büyümesini yavaşlatmayı umdular, ancak tedavi uzun vadede başarısızlıkla sonuçlandı.

Aynı yıl babasını da enfeksiyon sonucu  kaybeden küçük çocuk annesiyle yaşam mücadelesi verdi.  Oğlu ile tek başın kalan anne Maria, tümörü çıkarmak için  İngiltere'ye gitmekten başka çareleri kalmadığını belirtti. Genç kadının oğlunun yaşam mücadelesi için bir kez daha  yardım aramaya ve bağış toplamaya başladı.

"Dande, bu acıyı haketmiyor"

Anne Maria, "Bir tüp yardımıyla nefes alabiliyor. Onun lanetli olduğunu söyleyen ve görünüşüden korkan çocuklar nedeniyle artık okula da gidemiyor. Bu durumda ne kadar daha yaşayacağını bilmiyoruz. Bize onun ne zaman ölebileceğine dair bir tarih veren olmadı. O, bu acıyı hak etmeyen, güzel ve zeki bir çocuk."  diye konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa