Galatasaray'da şok! Futbolu bıraktı

2019 ve 2023 yılları arasında Galatasaray forması giyen Christian Luyindama, sağlık sorunları nedeniyle 30 yaşında futbolu bırakma kararı aldı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 09:27
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 11:52
Galatasaray'da şok! Futbolu bıraktı
O
Onur Çetinkaya Editör

2019 yılında Belçika ekiplerinden Standard Liege takımdan Galatasaray'a transfer oldu.

Kiralık olarak sarı kırmızılılara gelen Demokratik Kongolu futbolcu kısa sürede gösterdiği performansla taraftarların sevgisini kazandı.

Antalyaspor'a kiralandı

Galatasaray yönetimi bir sonraki sezonda  Christian Luyindama'yı bonservisini aldı.  G.Saray'da 79 maça çıkan Luyindama, 5 gol - 2 asistlik performans gösteren ve 6 bin 201 dakika sahada kalan başarılı stoper ardından Antalyaspor'a kiralandı. 

Christian Luyindama 1 Ocak 2024'te Galatasaray ile sözleşmesini feshetti. Akdeniz ekibinde de sağlık sorunları yaşayan 30 yaşındaki tecrübeli savunmacı ağrılarının önüne geçemedi.

Futbolu bıraktı

Türkiye'de ve yurt dışında tedaviler gören futbolcunun sakatlığı bir türlü düzelmedi. Galatasaray'da olan ve Antalyaspor'a kiralanan 30 yaşındaki tecrübeli savunmacı Christian Luyindama'dan üzen haber geldi.

Galatasaray'a veda

Ağır bir sakatlık geçiren stoper oyuncusu bir daha da toparlanamadı. 30 yaşında olan Christian Luyindama, resmen futbolu bıraktığını açıkladı.

Christian Luyindama yaptığı veda açıklamasında, "30 yaşında futbolu bırakıyorum. Kariyerimin zirvesini yaşadığım Galatasaray’a ve büyüleyici taraftarlarına sonsuz teşekkürler. Elveda." ifadelerini kullandı.

Çin transferi olamamıştı

Luyindama, 1 Ocak 2024'te Galatasaray ile sözleşmesini feshettikten sonra kendisine kulüp bulamamıştı. Kongolu savunma oyuncusu Luyindama, Çin temsilcisi Cangzhou Mighty Lions ile anlaşma sağladı. Sağlık kontrolleri için Çin'e giden savunma oyuncusu sağlık kontrollerinden geçemedi. Transfer ise iptal edildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa