Netanyahu’yu yarın ABD Kongresi’nde büyük boykot bekliyor

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yarın ABD Kongresi’nde yapacağı konuşma çok sayıda senatör tarafından boykot edilecek.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 10:47
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 10:47
Netanyahu’yu yarın ABD Kongresi’nde büyük boykot bekliyor
AA
Kaynak AA

ABD’nin Oregon eyaletinden Demokrat Senatör Jeff Merkley, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresindeki konuşmasına katılmayacağını açıkladı. Senatör Merkley, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Netanyahu’nun konuşmasına katılmayacağım." ifadesini kullandı.


Savaş stratejisine eleştiri

Merkley, Hamas'ın korkunç saldırısını takiben Netanyahu’nun savaş stratejisinin 12 binden fazla kadın ve çocuğun ölümüne neden olduğunu, geniş çaplı açlığa yol açtığını belirtti. Ayrıca Netanyahu'nun, siyasi varlığını rehinelerin serbest bırakılmasının önüne koyduğunu ve bu nedenle Kongre'de konuşmaması gerektiğini ifade etti.

Demokratlardan boykot

ABD'de Demokrat Partinin önemli sayıda Senato ve Temsilciler Meclisi üyesinin, Netanyahu'nun ABD Kongresinde yapacağı konuşmayı boykot etmesi bekleniyor. Netanyahu, Mart 2015'te eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde Kongreye hitap ettiğinde yaklaşık 60 demokrat kendisini dinlemeye gelmemişti. Yarın yapılacak konuşmaya daha fazla sayıda demokratın katılmayacağı belirtiliyor.

Destek vermeme kararı

Demokrat Senatör Elizabeth Warren ve bağımsız Senatör Bernie Sanders, Netanyahu'nun konuşmasına katılmayacağını açıklayan isimler arasında yer alıyor. Bu isimlerin yanı sıra diğer demokrat üyeler de konuşmayı boykot etme kararı aldı.

Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşması hakkında

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yarın ABD Kongresi'nde önemli bir konuşma yapacak. Bu konuşma, ABD ile İsrail arasındaki ilişkilerin yanı sıra, Orta Doğu'daki güncel gelişmelerin ele alınacağı kritik bir etkinlik olarak görülüyor.

Geçmişteki konuşmalar

Netanyahu, Mart 2015'te eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde de Kongre'ye hitap etmişti. O zamanlar da yaklaşık 60 Demokrat üye konuşmayı boykot etmişti. Bu kez daha fazla sayıda Demokrat üyenin boykota katılması bekleniyor.

Konuşmanın odağı

Netanyahu'nun konuşmasında, İsrail'in güvenlik politikaları, İran'ın nükleer programı ve Filistin-İsrail çatışması gibi kritik konulara değinmesi bekleniyor. Ayrıca, ABD ile İsrail arasındaki stratejik ortaklık ve bu ortaklığın geleceği üzerine vurgu yapması öngörülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa