Hamas: Çin’deki toplantı ulusal birlik yolunda önemli adım

Gazze ve Batı Şeria'da Filistinlileri yönetecek, inşa faaliyetlerini denetleyecek ve seçimi hazırlayacak bir Filistin ulusal mutabakat hükümeti kurulacak.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 10:54
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 11:18
Hamas: Çin’deki toplantı ulusal birlik yolunda önemli adım
AA
Kaynak AA

Hamas, Filistinli gruplar arasında Çin'de gerçekleştirilen toplantının "ulusal birlik yolunda önemli bir adım" olduğunu duyurdu. Hamas'ın Ulusal İlişkiler Ofisi Başkanı Hüsam Bedran, 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde Çin'in başkenti Pekin'de yapılan toplantıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Bildiri üzerinde anlaşma

Bedran, Pekin'de Filistinli gruplar tarafından üzerinde anlaşmaya varılan bildirinin, "Filistin'in ulusal birliğine ulaşması yolunda önemli bir adım" olduğunu belirtti. Bildirinin oluşmasında Çin'in gösterdiği "büyük çabadan" ötürü teşekkür eden Bedran, ABD'nin Filistinli gruplar arasındaki anlaşmaya karşı çıktığını vurguladı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti

Bedran, Filistinli gruplar tarafından imzalanan bildirinin en önemli noktasının, "Gazze ve Batı Şeria'da Filistin halkını yönetecek, yeniden inşa faaliyetlerini denetleyecek ve seçim koşullarını hazırlayacak bir Filistin ulusal mutabakat hükümetinin kurulması" olduğunu ifade etti.

Çin'in ev sahipliği

Çin, 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde Fetih Hareketi ve Hamas başta olmak üzere Filistinli grupların katıldığı, "kapsamlı bir ulusal toplantıya" ev sahipliği yapmıştı. Bu toplantı, Filistinli gruplar arasında birliği sağlama ve ortak bir strateji belirleme amacı taşıyordu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa