İYİ Parti'de vekil sayısı düşüyor

İYİ Parti'de istifa dalgası sürüyor. Parti ile bağlarını koparan son i isim İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel oldu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 12:26
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 13:49
İYİ Parti'de vekil sayısı düşüyor
O
Onur Çetinkaya Editör

İYİ Parti'de genel ve yerel seçimler sonrası parti içerisinde kazan kaynadı.

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında seçim yarışı içerisinde başlayan gerilim seçim sonrasına yansıdı.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerisinde kalması sonrası Millet İttfakı'nın bileşenlerinden olan İYİ Parti ve CHP başkanları arasında hançer diyaloğu yaşandı.

Tarihler 31 Mart'a ilerlerken genel seçim sonrası CHP'de değişim sesleri yükseldi ve Kemal Kılıçdaroğlu 13 yıllık koltuğunu Özgür Özel'e bıraktı.

İYİ Parti'de ayrılık

CHP'de durum böyleyken 31 Mart'ın ardından ise yerel seçimlerde alınan başarısızlık İYİ Parti'de de değişime gidilmesine yol açtı. Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, partideki görevinden ayrıldığını açıkladı. 

Akşener'in ardından Müsavat Dervişoğlu partinin yeni lideri oldu. Seçim öncesi ve sonrası partide istifalarda peş peşe geldi.  Üst düzey istifaların yaşandığı partide İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, partisinden istifa ettiğini duyurdu. 

İstifa furyası sürdü 

Isparta Milletvekili Aylin Cesur partisinden dün istifa ettiğini açıklamasının ardından partiden üst düzey istifa haberi daha geldi.  İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ersagun Yücel partisinden istifa ettiğini duyurdu. 

 Meclis'teki sandalye sayısı ise Yücel'in istifasıyla 33'e düştü. Geçen yıl yapılan genel seçimler sonrası İYİ Parti'nin 44 milletvekili bulunuyordu. 8 aylık süreçte 10 milletvekili istifa etti, 1 milletvekili ihraç edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa