Ekonomi Güvenlik Kurulu'ndan açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Güvenlik Kurulu'ndan toplantı sonrası açıklama geldi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 12:34
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 13:17
Ekonomi Güvenlik Kurulu'ndan açıklama
O
Onur Çetinkaya Editör

Ekonomi kurmayları Beştepe'de bir araya geldi.


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Güvenlik Kurulu'nda ekonomiye dair adımlar atıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Dezenflasyon süreci başladı

 Ekonomi Güvenlik Kurulu'ndan toplantı sonrası açıklama geldi. Dezenflasyon sürecine dikkat çekilirken Orta Vadeli Program  tedbirlerinin değerlendirileceği belirtildi.

Haziran ayı ile birlikte dezenflasyon sürecinin başladığı belirtilirken  programın temel hedefi olan enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesine yönelik uygulanan politikalar sayesinde geçiş sürecinin de  tamamlanmış olacağı vurgulandı.

Türkiye'nin FAFT gri listesinden çıkarılmasına da değinilen açıklamada, yatırım ortamının daha da iyileşeceği olumlu adımların atılacağı belirtildi.

"Hedef dezenflasyon sürecine pozitif katkı sağlamak"

Açıklamada, "Cari işlemler açığı önemli ölçüde gerilerken rezervler artmaya devam etmektedir. Azalan risk primimiz sayesinde ülkemizin dış finansmana erişimi artarken finansman maliyetleri de düşmektedir. Dış kaynak girişinin güçlenmesi ve Türk lirasına ilginin artması finansal istikrarı sağlamlaştırırken dezenflasyon sürecimize pozitif katkı sağlamaktadır. Programımızın oluşturduğu güven ortamı sonucunda uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları not artırımına devam etmektedir." denildi.

 Orta Vadeli Program hazırlık süreciyle ilgili, "Eylül ayında yayımlamayı planladığımız OVP ile temel politika önceliklerimiz korunacak, makroekonomik göstergeler ve yapısal reform gündemimiz son gelişmeler çerçevesinde katılımcı bir yaklaşımla gözden geçirilecektir." ifadelerine yer verildi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa