Muhalif Aday Gonzalez seçimlerde önde

Kamuoyu yoklamalarında 20 puan önde olan muhalif aday Gonzalez ve mevcut başkan Maduro bu pazar karşı karşıya gelecek.

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 13:04
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 17:50
Muhalif Aday Gonzalez seçimlerde önde
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

Venezuela bu pazar günü önemli bir seçime gidiyor. Mevcut başkan Nicolas Maduro ve muhalif aday Edmundo Gonzalez arasında geçecek olan bu seçimde, ülke geleceği için kritik kararlar alınacak. 


Hiper enflasyon ve büyük göç nedeniyle zor günler geçiren Venezuela halkı, bu seçimde değişim umuduyla sandığa gitmeye hazırlanıyor. Muhalefet kanadında, 74 yaşındaki eski diplomat Edmundo Gonzalez bulunuyor. Sakin ve kararlı karakteriyle bilinen Gonzalez, kamuoyu yoklamalarında 20 puan önde görünüyor. Seçim manifestosunda siyasi tutukluların serbest bırakılması ve kitlesel göçü durdurma vaatleriyle dikkat çeken Gonzalez, halkın büyük bir kısmının desteğini almış durumda.


 Özellikle son on yılda büyük göç veren Venezuela, muhalefet adayının kazanması halinde bu göç dalgasının tersine çevrilebileceğine inanıyor. İktidar koltuğunda 11. yılını dolduran ve 13 partinin ortak adayı olan Nicolas Maduro ise, seçim kampanyasında ülke ekonomisini büyütme ve Venezuela'nın petrol gelirine bağımlılığını azaltma vaatlerinde bulunuyor. Ancak Maduro'nun yönetimi, adil ve şeffaf seçim koşulları sağlanamaması konusunda eleştiriliyor.


Ocak ayından bu yana 37 muhalif aktivistin tutuklanması, Ulusal Seçim Konseyi ve medyanın büyük bir bölümünün devlet tekelinde olması halkta endişe yaratıyor. Seçim kampanyaları resmi olarak perşembe günü sona erecek. Seçim sonuçlarının ise pazar akşamı duyurulması planlanıyor. Muhalefet, seçim sürecinin şeffaf ve adil geçmesi için uluslararası gözlemcilerin ve basının dikkatini çekmeye çalışıyor. Tüm bu belirsizliklere rağmen, Venezuela halkı bu seçimin ülke tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olabileceğine inanıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa