Çekiçli cinayet öncesi savaş gibi kavganın görüntüleri çıktı

Mardin'de Resul Derin'i çekiç ve sopayla öldüren kuzenler Selahattin ve Abdulvahap Acet'in, "cinayet nedeni" dedikleri kavganın görüntüleri çıktı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 14:06
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 14:30
DHA
Kaynak DHA

Mardin'in Artuklu ilçesinde, 22 Haziran'da 40 yaşındaki Resul Derin'in çekiç ve sopalarla öldürülmesi olayı, güvenlik kamerası görüntüleriyle gün yüzüne çıktı. Cinayeti işleyen kuzenler Abdulvahap ve Selahattin Acet'in ifadelerinde belirttikleri taşlı ve sopalı kavganın cep telefonu görüntüleri de ortaya çıktı.

Sinsice arkadan yanaşıp katlettiler

Olay, Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesi'nde gerçekleşti. Dört çocuk babası Resul Derin, evinden işine gitmek üzere yola çıktığında, arkasından yaklaşan iki kişi tarafından çekiç ve sopayla saldırıya uğradı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Derin'e arkasından yaklaşan saldırganların, ellerindeki çekiç ve sopalarla defalarca vurduğu, çevredekilerin olaya müdahale etmesiyle kaçtıkları görülüyor.

Katil zanlıları operasyonla yakalandı

Saldırıyı gerçekleştiren şüpheliler Abdulvahap ve Selahattin Acet, olaydan sonra otomobille Kızıltepe ilçesine kaçtı. Polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalanan şüphelilerin aracında 2 tabanca, 2 şarjör ve 30 mermi ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan kuzenler, 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Selahattin Acet’in ifadesi

Selahattin Acet, ifadesinde, cinayeti bir anlık sinirle işlediğini belirtti. Olaydan bir ay önce Derik'te Tarlacık Mahallesi'nde kendi köylerinden iki genç ile maktulün köyünden iki genç arasında çıkan tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüştüğünü söyledi. Bu kavgada kardeşi N.A. ve annesi Z.A.'nın yaralandığını, özellikle annesinin yaralanmasının kendisini çok üzdüğünü ve cinayeti bu nedenle işlediğini ifade etti.

Cinayet öncesi savaş gibi kavganın görüntüleri

Olaydan bir ay önce yaşanan taşlı ve sopalı kavganın görüntüleri de ortaya çıktı. Bu görüntülerde, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda kişinin birbirlerine saldırdığı görülüyor. Jandarmanın havaya ateş açarak tarafları ayırmaya çalıştığı, bir kişinin ise 'askerler çıksın, aradan' diye bağırdığı duyuluyor. Bu görüntüler, cinayete giden sürecin ne kadar gergin ve şiddet dolu olduğunu gözler önüne seriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa