Jordan Botaka kimdir?

FC Ashdod ve DR Kongo milli takımında oynayan Kongolu profesyonel futbolcu olan Jordan Botaka kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 14:22
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 14:22
Jordan Botaka kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

24 Haziran 1993 doğumlu Jordan Rolly Botaka, topa hakimiyeti, çabuk ayakları ve becerileriyle tanınan Kongolu profesyonel bir futbolcudur. Şu anda F.C. Ashdod ve DR Kongo milli takımında oynamaktadır.

Erken Yaşam ve Kariyer Başlangıcı: Botaka, DR Kongo'nun Kinşasa kentinde Kongolu ebeveynlerin çocuğu olarak dünyaya geldi. Futbol yolculuğuna Hollanda'da Westlandia ve ADO Den Haag'da başladı, ardından Belçika'ya taşındı ve Anderlecht, Beveren ve KSC Lokeren akademilerine katıldı. Ayrıca Hollanda pasaportu da bulunmaktadır.

Profesyonel Kariyer

Club Brugge: Ocak 2012'de Botaka, Lokeren'den Club Brugge ile 2,5 yıllık bir sözleşme imzaladı. Kulüpte bir yıl geçirmesine rağmen, ağırlıklı olarak rezerv takımında oynadı. 2013 yılında Portekiz takımı Belenenses'e kiralandı ancak idari hatalar nedeniyle resmi maçlarda forma giyemedi.

Excelsior: Botaka'nın şansı, Haziran 2013'te başarılı bir deneme sonrası Excelsior'a katılmasıyla değişti. Helmond Sport ile 2-2 berabere kaldıkları maçta ilk kez forma giydi ve Jong Ajax'a karşı 3-1 kazandıkları maçta ilk gollerini attı. İlk sezonunda 36 lig maçında 10 gol atarak Excelsior'un Eredivisie'ye yükselmesine önemli katkı sağladı.

Leeds United: 1 Eylül 2015'te Botaka, yaklaşık 1 milyon £ karşılığında Leeds United ile iki yıllık bir sözleşme imzaladı. 27 Eylül'de Middlesbrough'ya karşı 3-0 kaybettikleri maçta ilk kez forma giydi ve sonunda teknik direktör Steve Evans yönetiminde formunu buldu.

Charlton Athletic (Kiralık): Botaka, 2016-2017 sezonu için Charlton Athletic'e kiralandı ve 29 maçta 2 gol attı.

Sint Truiden: Leeds'ten ayrıldıktan sonra, Haziran 2017'de Sint-Truiden ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Leuven'e karşı 4-2 kazandıkları maçta ilk golünü attı.

Gent: Mayıs 2020'de Botaka, Gent ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Daha sonra Charleroi ve Fortuna Sittard'a kiralandı ve Ağustos 2022'de Hapoel Jerusalem'e kiralanarak ilk maçında gol attı.

Uluslararası Kariyer: Başlangıçta Hollanda U19 takımında oynayan Botaka, daha sonra DR Kongo adına oynamayı seçti ve 28 Mart 2015'te İran'a karşı ilk maçına çıktı. Kamerun ile 1-1 berabere kaldıkları maçta DR Kongo için ilk golünü attı ve 2017 Afrika Uluslar Kupası kadrosunda yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa