Komisyonda gerilim! Vekilin kadınlara yönelik sözleri tepki çekti

Hayvanları Koruma Kanunu’nda düzenlemenin görüşüldüğü komisyonda AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan'ın kadınlarla ilgili sözleri gerginlik yarattı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 15:17
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 17:27
Komisyonda gerilim! Vekilin kadınlara yönelik sözleri tepki çekti
O
Onur Çetinkaya Editör

Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

Sokak hayvanları yasası olarak bilinen sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Başkanlığına sunuldu. 

Teklif kabul edilirse bu hayvanlardan saldırgan olan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce "ötanazi" yapılması gündeme geldi.

Ötanazi kelimesi çıkarıldı

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci başkanlığında yeniden görüşüldü.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, yaklaşık 14 saat süren görüşmelerin ardından sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 4 maddesi daha kabul edildi.

Sokak hayvanlarına yönelik yasa teklifinin Meclis komisyonundaki görüşmelerinde önemli bir değişikliğe gidildi. Muhalefetin ve hayvanseverlerin şiddetle karşı çıktığı “ötanazi” kelimesi AK Parti’nin verdiği önerge ile teklif metninden çıkarıldı.

Vekilin sözleri komisyonda gerilim yaşattı 

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören ve sokak hayvanlarının öldürülmesini de düzenleyen teklifin komisyon görüşmelerinde AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan'ın anısı tepki çekti.

"Sizleri de uyutmalı"

Gece yarısı kendisini arayan kişiyle ilgili konuşan Baykan, bir kadının kendisine "Hangi partidensiniz?" diye sorduğunu belirtti.

Baykan, “'Ne için sordunuz?' dedim, 'Sokak hayvanlarının uyutulmasıyla ilgili' filan derken dedim ki, 'Bakın, hanımefendi, sokak hayvanlarının uyutulmasıyla ilgili komisyonda kanunla ilgili görevdeyim. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor ama görü yorum ki siz gece saat bir buçukta beni arıyorsanız sizin gibilerin uyutulmasıyla ilgili bir çözüm bulmamız gerekecek bizim' dedim" ifadelerini kullandı.  Baykan'ın sözleri karşısında komisyonda bulunan kadınlar sözlere tepki gösterdi. 



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa