TBMM'yi dingonun ahırına çevirdiler

Meclis’te sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifinin komisyon görüşmeleri sürerken, köpekseverlerin TBMM koridorundaki taşkınlığı tartışmaya yol açtı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 16:48
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 04:22
DHA
Kaynak DHA

TBMM'de sahipsiz hayvanlara ilişkin yasa teklifinin komisyon görüşmeleri devam ederken, bir grup protestocu Meclis koridorlarında seviyesizce sloganlar atarak teklifi protesto etti. Bu olay, Meclis'te tartışmalara yol açtı. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, protestocuların görüntülerini paylaşarak tepki gösterdi. Varank, "Bu çapulcular nasıl oluyor da Meclis'in koridorlarında saygısızca tepinebiliyor?" dedi.


Hayvanları Koruma Kanunu tartışmaları

Kamuoyunda geniş yankı bulan 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülmeye devam ediyor. Komisyonun dün yapılan toplantısı sırasında bir grup köpeksever, Meclis koridorlarında slogan atarak, çığırtkanlık yaparak ve ıslık çalarak teklifi protesto etti.


DEM’li Perihan Koca fırsatı kaçırmadı

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, sosyal medyada paylaştığı görüntülerde, "Meclis koridorları ölüm yasasının en kritik maddesi olan 5'inci maddenin öldürme maddesinin iktidar vekillerinin oylarıyla geçmesi sonucu; 'Katiller' diye inliyor. TBMM 'katiller' diye inim inim iniyor. Yeter, duyun artık bu feryadı" ifadelerini kullandı.

Varank'tan Meclis Başkanına mesaj

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, aynı görüntüleri paylaşarak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a mesaj gönderdi. Varank, "Saygıdeğer Başkanım; Biz, aklı başında edebiyle gelen vatandaşlarımızı bin bir zorluk ile TBMM'ye davet ederken bu çapulcular nasıl oluyor da Meclis'in koridorlarında saygısızca tepinebiliyor? Dikkatinize arz ederim" şeklinde ifadeler kullandı.


Köpekseverler Meclis'e alınmadı

Öte yandan, teklifin bugün yapılan görüşmelerine köpekseverlerin Meclis'e alınmadığı belirtildi. Bu durum, köpek maması lobisi ve onun piyonları arasında tepkiye yol açtı ve sosyal medyada yaygaralık yapıldı.

Yorumlar (1 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
KARA BABA 1ay önce Bİ BİTMEDİZ ARKADAŞ KENDİNİZDEN BAŞKA KİMSEYİ DÜŞÜNMÜYORSUNUZ
Sonraki Sayfa