Ömer Çelik'ten "katliam yasası" açıklaması

AK Parti Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında sokak hayvanları düzenlemesi ve yasata dair konuştu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 17:06
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 17:36
Ömer Çelik'ten ''katliam yasası'' açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye aylardır sokak hayvanları düzenlemesini tartışıyor. 

TBMM'de 17 maddelik düzenlemenin görüşüldüğü sokak hayvanları ile komisyonda değişikliğe gidildi. Yasa tasarısından 'ötanazi' kelimesi çıkarıldı.

14 saat süren görüşmelerin ardından sahipsiz hayvanlara yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 4 maddesi daha kabul edildi.

"Katliam yasası gibi sunulması haksızlık"

AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplandı.   Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı devam ederken gündemdeki konuları gazetecilerle paylaştı.

Meclis'te düzenleme çalışması süren sokak hayvanları yasasına dair açıklama yapan Çelik, sokakta yaşanan saldırılara da dikkat çekti.

Çelik ,"Ötanazi ifadesinin düzeltilmesi ve veterinerlik yasasına atıf yapılmasına ilişkin düzenleme söz konusu. İnsanımızın canını yakan bir olay var. Sokakta bir durum var. Bunun katliam yasası gibi sunulması haksızlık. " ifadesini kullandı.

Düzenleme ile eylem planı olduğunu söyleyen AK Parti Sözcüsü, olası kuduz ve hastalıkların da önüne geçileceğini belirtti.  Ömer Çelik, "Herhangi bir şekilde sokaklarda çocuklarımızın yaşlı insanlarımızın bu saldırılara uğramasını hiçbir şekilde kabul edemeyiz. Arzumuz sokakların güvenli hale gelmesidir. Bu hayvanları da güvensiz ortamdan koruyan bir düzenlemeye imza atıyoruz. Bu yasanın amacı budur." şeklinde sorulara yanıt verdi.

"ABD halkın iradesine saygılıyız"

Kasım ayında ABD'de yapılan başkanlık yarışı öncesi mevcut ABD Başkanı ve yeni seçimlerde başkan adayı olan Joe Biden'in adaylıktan çekilmesini değerlendiren AK Parti Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Trump'a yönelik suikast girişimin tehlikeli boyuta ulaşabileceğini söyledi. ABD halkının iradesine Türkiye olarak saygılı olduklarını da belirten AK Parti Sözcüsü, gelişmelerin yakından takip edileceğini söyledi. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa