45 TL yüzünden veterineri darbeden 3 kişi serbest bırakıldı

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde 45 TL yüzünden Veteriner Hekim Ali Özen’i darbeden 3 saldırgan Cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 18:58
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 19:08
45 TL yüzünden veterineri darbeden 3 kişi serbest bırakıldı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

3 kişi, önceki gün öğle saatlerinde mama almak üzere Çayırova ilçesi Emek Mahallesi Veysel Karani Caddesi’ndeki bir veteriner kliniğine geldi.

Ancak kasada bozuk para çıkmayınca müşteriler ücretin 45 TL’lik kısmını İBAN üzerinden ödemek istedi.

Veteriner Hekim Ali Özen de bunu kabul etti. İddiaya göre, Ali Özen kasa fişi kesebilmek için dekont görmek istedi.

Sinirlenen müşteri ile veteriner arasında tartışma çıktı. Müşteri bağırarak ayrıldığı dükkana yaklaşık 1 saat sonra yanında 2 kişiyle geri döndü.

Özen’i dükkanın dışına çıkması için sıkıştıran şüpheliler daha sonra tekme tokat saldırdı. Veterineri darbeden şüpheliler sürükleyerek dışarı çıkardı.

O anlarda güvenlik kameraları da kayıttaydı. Olayın her anı görüntülendi.

Polis, saldırgan C.S., T.Ş. ve A.S. isimli şüphelileri emniyete götürerek ifadelerini aldı. Ancak adliyeye sevk edilen şüpheliler Cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı.



VETERİNER HEKİMLER ODASI’NDAN AÇIKLAMA

Kocaeli Veteriner Hekimler Odası üyeleri kliniğe giderek meslektaşlarına destek verdi.

Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, veteriner hekimlere karşı şiddetin her geçen gün arttığını söyledi.

Mesleğimizi icra etmenin yollarının artık tükenme noktasına geldiğini belirten Bostancı,  şiddete karşı iş bırakma eylemi yaptıkları 21 Ağustos 2023 tarihinden beri onlarca yeni şiddet olayı yaşandığına işaret etti.

Bostancı, veteriner hekimlik mesleğinin toplum, hayvan ve çevre sağlığı açısından yaygın etkileri olabilecek risklerin bertaraf edilmesinde en büyük bariyerdir olduğunu, bu nedenle stratejik bir konumda yer aldığını dile getirdi.

Tam da bu stratejik konumu nedeniyle veteriner hekimleri kendi çıkarları önünde risk görenlerin şiddete başvurduğunu belirten Bostancı, saldırganların mesleği değersizleştirmeye çalıştığını ifade etti.

Bostancı, yaşananların artık dayanılmaz hale geldiğini vurguladı.

Meslektaşlarını darbedenlerin serbest bırakılmasına tepki gösteren Bostancı, bu kararla toplum vicdanının yaralandığının altını çizdi.

Bostancı, yaşanan süreçlerin veteriner hekimleri yıldırıp bıktırdığını belirterek, artık yeter dedirtecek bir noktaya geldiklerine dikkati çekti.

Sağlık çalışanları için düzenlenen Sağlıkta Şiddet Yasası’nda veteriner hekimlerin kapsam dışı bırakılarak yok sayıldığını aktaran Bostancı, vakit kaybetmeden tüm veteriner hekimlerin ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ kapsamına alınmalarını istedi.

Bostancı, şiddetin tavizsiz cezalandırılması, kanunlar ve bilimsel gerçekler önünde sağlık çalışanı olan veteriner hekimlere haklarının iade edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa