ABD Gizli Servis Direktörü Kimberley Cheatle istifa etti

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın suikast girişimine uğraması sonrası başarısızlığı kabul eden ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 19:17
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 19:45
ABD Gizli Servis Direktörü Kimberley Cheatle istifa etti
EK
Ersin Küçükbarak Editör

ABD, 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerine odaklanırken Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişimiyle sarsıldı.

Trump, binlerce taraftarının gözleri önünde vuruldu.

Suikastçının silahından çıkan kurşun Eski ABD başkanının sağ kulağını sıyırırken mitinge katılanlardan 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Bu fiyasko, ABD’yi ayağa kaldırdı.

Trump saldırı sonrası yüzü kanlı şekilde yumruğunu havaya kaldırarak güç gösterisi yaparken Cumhuriyetçiler’in eleştiri okları kendi adaylarını korumakla görevli olan Gizli Servis’e yöneldi.

İstifasını e-posta ile duyurdu

Güvenlik açıklarına işaret eden ön bulgular kamuoyuyla paylaşıldı. Temsilciler Meclisi üyelerinin karşısına çıkan ABD Gizli Servisi başkanı Kimberley Cheatle da başarısızlığı kabullendi ve tüm sorumluluğu üstlendi.

Bunun hemen ardından istifa haberi geldi. Kimberley Cheatle istifa etti.

Amerikan Haber Ajansı AP, istifayı, Cheatle’nin ABD Gizli Servisi personeline gönderdiği e-postaya dayandırarak haberleştirdi.

Habere göre, Cheatle, gönderdiği e-postada, güvenlik zafiyeti için tüm sorumluluğu üstlendiğini belirterek “Yaşanan olayların ardından zor olanı seçerek, istifa etme kararı aldım." Dedi.

Temsilciler Meclisinde "istifa" çağrısı yapılmıştı

Cheatle, dün Temsilciler Meclisinde katıldığı oturumda, Trump'a suikast girişimini, "Gizli Servisin çok uzun yıllardır yaşadığı en büyük operasyonel başarısızlık" şeklinde tanımlamıştı.

Olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için çalıştıklarını vurgulayan Cheatle,  bu tür güvenlik açıklarının bir daha yaşanmaması için servis içinde gerekli görüşmeleri yaptıklarını da kayda geçirmişti.

4 saatten fazla süren oturumda, hem Cumhuriyetçi hem Demokrat Kongre üyeleri, Cheatle'a sert eleştiriler yöneltmiş v derhal istifa etme çağrısı yapmıştı.

Cheatle, 2022'den bu yana ABD Gizli Servis Direktörlüğünü yürütüyordu..

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa