ABD'de siyahi kadın yardım için çağırdığı polis tarafından öldürüldü

ABD’de, evinin etrafında biri olduğunu belirterek acil yardım hattından destek isteyen siyahi kadın, evinde polis tarafından vurularak öldürüldü.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 20:32
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 20:51
ABD'de siyahi kadın yardım için çağırdığı polis tarafından öldürüldü
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Amerikan polisinin cinayetlerine biri daha eklendi.

Üstelik kurban yine bir siyahi.

Bu kez şiddet olayının yaşandığı yer Illinois eyaletinin Springfield şehri oldu.

Polis vücut kamera kayıtlarının yayınlanması polis şiddetini tüm çıplaklığıyla ortaya serdi.

Görüntü kayıtlarında, 2 polis 36 yaşındaki siyahi Sonya Massey’in yardım çağrısı üzerine evine giderek kendisiyle konuşuyor ve kimlik göstermesini istiyor.

Polisler bahçeyi kontrol ettiklerini ve şüpheli kimseye rastlamadıklarını belirtiyor. Sonya Massey olayı anlattığı sırada bir polis ocakta kaynayan tencereyi göstererek  kapatmasını istiyor ve “Yangın çıkmasını istemeyiz” şeklinde konuşuyor.

O sırada ocakta kaynayan suyu kapatmak için kalkan Massey, fırının üzerinden su kabını alıyor.  Massey bahçede kimsenin olmadığını söyleyen polise “Seni İsa adına azarlıyorum” diye sesleniyor.

Polis memurlarından biri, Massey’den uzaklaşıyor. Ancak diğer polis silahını çekip kadına doğrultuyor. "Kabı yere bırak" diye bağıran polise kadın da "Özür dilerim" diyerek yanıt veriyor.



Eğildiği esnada elindeki kabı kaldıran siyahi kadına polis üst üste  3 el ateş ediyor. Polis, talihsiz kadını kafasından vuruyor.

Yaşanan kısa bir sessizlikten sonra diğer polis birinin vurulduğunu belirterek acil sağlık ekiplerini çağırıyor.

 Silahını peşpeşe ateşleyen polis memuru Sean Grayson ise, acil sağlık ekipleri çağıran  polise, “Elinde kaynar su ile üzerime geldi, kahretsin, başıma kaynar su dökülmesini istemiyorum.” İfadelerini kullanıyor.

Bu olay ABD’de büyük tepkilere yol açtı.

Çok sayıda insan sokaklara çıkarak polis şiddetini protesto etti. Polis memuru Grayson görevden alındı.

Biden tepki gösterdi

ABD Başkanı Joe Biden da, “Çok sevilen bir anne, arkadaş ve genç bir siyahi kadın olan Sonya Massey bugün hayatta olmalıydı” dedi.

 Sonya'nın bir polis memurunun ellerinde ölmesinin kendilerine siyahi Amerikalıların güvenlikleri konusunda pek çk Amerikalının karşılaşmadığı korkularla karşı karşıya kaldıklarını hatırlattığını belirten Biden,  Sonya'nın ailesinin adaleti hak ettiğini vurguladı.

Biden,  bu anlamsız kayıpla yüzleşen Sonya’nın çocukları ve ailesi için çok üzgün olduğunu dile getirdi.

 Joe Biden, Kongre’den, Amerika'nın polis gücüne olan güveni ve hesap verebilirliği arttırmak için George Floyd Polislikte Adalet Yasasını geçirmesini de istedi.

Grayson, cinayetten suçlu bulunursa ömür boyu hapis cezası alacak

7 Temmuz’da gece yarısından sonra meydana gelen olayla ilgili  30 yaşındaki polis memuru Grayson, , "birinci derece cinayet, ateşli silahla saldırı ve görevini kötüye kullanma" iddialarından jüri önüne çıktı. Massey ailesinin avukatı ise akıl sağlığı sorunları bulunan Massey’in 2 çocuk sahibi bir anne olduğunu hatırlatarak, "Kurşuna değil yardıma ihtiyacı vardı." demişti.

Kefaletsiz olarak hapishanesinde tutulan polis memuru Grayson, suçlu bulunursa cinayetten ömür boyu, ateşli silah ile darptan 6 ila 30 yıla, görevi kötüye kullanmaktan ise 2 ila 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa