Lohusa eşini 17 kez bıçaklayıp öldüren eşten "uyuşturucu" savunması

Mardin'de, Vatfa Ecevit’i (25) doğum sonrası taburcu olduğu gün 17 bıçak darbesiyle öldüren Mehmet Şiyar Ecevit (28) “uyuşturucu madde yüzünden oldu” dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 22:29
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 23:51
Lohusa eşini 17 kez bıçaklayıp öldüren eşten ''uyuşturucu'' savunması
DHA
Kaynak DHA

Olay, 21 Ocak akşamı, Artuklu ilçesine bağlı Dara Mahallesi'nde meydana geldi. 19 Ocak'ta Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum yapan Vatfa Ecevit, taburcu olduktan sonra evine döndü. Mehmet Şiyar Ecevit, tartışma sonrası eşini 17 kez bıçakladı.

 Olay sırasında Ecevit’in annesi de yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Vatfa Ecevit, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından defnedildi. Mehmet Şiyar Ecevit ise gözaltına alınarak tutuklandı.

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Mehmet Şiyar Ecevit SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla katıldı.

 Duruşmada Mardin Barosu Başkanı Av. İsmail Elik, Kadın Hakları komisyonları, taraf avukatları ve merhumun annesi Vehbiye Ecevit hazır bulundu.

Savunmasında olay anında uyuşturucu madde kullandığını belirten Mehmet Şiyar Ecevit, "Olay günü eşimle tartıştık, sonra evden çıkıp uyuşturucu aldım. Eve döndüğümde tartışmaya devam ettik ve kendimi kaybettim. Pişmanım" dedi. Mahkeme, savcının sanığın tutukluluğunun devamı ve eksik hususların giderilmesi talebini kabul ederek duruşmayı 30 Eylül’e erteledi. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarının duruşmaya katılma talepleri reddedildi.

Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Seher Acay, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "Vatfa Ecevit 17 bıçak darbesiyle katledildi. Kadın cinayetleri 'geliyorum' diyor ama mahkemeler bunu görmüyor. Fail, ‘bilinç dışıydım’ diyerek suçtan kurtulmaya çalışıyor. Bu cezasızlık politikası devam ettiği sürece bu tür olayları daha çok konuşacağız. Sessiz ve duyarsız kalmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Vatfa Ecevit’in annesi Vehbiye Ecevit ise açıklama sırasında ayakta durmakta zorlandı ve yere oturarak gözyaşı döktü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa