Fitch, Arap bankalarının Türkiye'ye yatırıma hazırlandığını duyurdu

Fitch Ratings, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) bankalarının, Türkiye, Mısır ve Hindistan gibi ülkelerde varlıklarını artırma planları olduğunu belirtti.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
23 Temmuz 2024 23:07
GÜNCELLEME
23 Temmuz 2024 23:51
Fitch, Arap bankalarının Türkiye'ye yatırıma hazırlandığını duyurdu
EK
Ersin Küçükbarak Editör

İyileşen ekonomik koşullar ve cazip büyüme fırsatları Türkiye'yi Arap bankalarının ilgi odağı yaptı. 

KİK bankaları, dış büyüme stratejileriyle iş modellerini çeşitlendirmeyi ve karlılığı artırmayı hedefliyor. Uluslar arası değerlendirme kuruluşu Fitch'e göre, KİK bankaları bu bölgelerdeki yatırım fırsatlarını değerlendirerek büyümeyi planlıyor. Türkiye ve Mısır’daki KİK iştirakleri, bu yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 150 milyar dolar varlığa ulaşırken, Hindistan’a olan ilgi de giderek artıyor.

Fitch Ratings'in açıklamasında, KİK bankalarının iyileşen ekonomik koşullar ve daha iyi büyüme fırsatları nedeniyle Türkiye, Mısır ve Hindistan gibi büyük pazarlarda varlıklarını artırmayı hedefledikleri ifade edildi. KİK bankalarının bu ülkelerde banka satın alma planları da bulunuyor.

Açıklamada, KİK bankalarının, iyileşen ekonomik koşullar ve kendi iç pazarlarına kıyasla daha iyi büyüme fırsatlarının çekiciliğiyle başta Türkiye, Mısır ve Hindistan olmak üzere büyük pazarlarda varlıklarını büyütmek için güçlü bir iştah gösterdiği vurgulandı.

Fitch, dış büyümenin, bazı KİK bankalarının iş modellerini çeşitlendirme ve karlılığı artırma stratejisinin bir parçası olduğuna inanıldığını belirtti.

Bu bankaların sermayeyi hızlı büyüyen pazarlara dağıtarak, kendi iç pazarlarındaki zayıf büyümeyi telafi edebilecekleri değerlendirmesinde bulunan Fitch, KİK bankalarının bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye ve Mısır'daki iştiraklerinin yaklaşık 150 milyar dolar varlık büyüklüğüne ulaştığını dile getirdi.

Fitch açıklamasında, Hindistan'la özellikle Birleşik Arap Emirlikleri bankalarının güçlü finansal ve ticari bağlarının arttığının altı çizildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa