Yunan bakanlara 5 savaş gemisiyle yanıt

Türkiye'yi hadsiz ifadelerle tehdit eden Yunan bakanların açıklaması sonrası 5 Türk savaş gemisinin Ege'ye açılması Yunan medyasında manşetlere çıktı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 00:10
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 03:15
Yunan bakanlara 5 savaş gemisiyle yanıt
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü olan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın törendeki sözleri komşuda ses getirdi.

"Gerekirse Kuzeyde Deniz Üssü Kurarız"

Erdoğan, adada, iki devletli bir çözüm dışında herhangi bir öneriyi kabul etmeyeceği mesajını verdi.

 Yunanistan'ın Kıbrıs'ta deniz üssü kurma girişimlerine de yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin de kuzeyde, gerekirse deniz üssü ve deniz yapıları inşa edebileceğini ifade etti.

Erdoğan'ın,  "Bizim de denizimiz var" sözleri komşuda yankılandı.

Yunanistan'dan sert tepkiler geldi

Bu açıklamalara Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ve Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis yanıt verdi.

Open TV'ye röportaj veren ikili sert ifadelerle Türkiye'yi hedef aldı.

Dendias, Kıbrıs'taki Türk ordusunu "işgalci" olarak nitelendirdi. Törenleri, "Kıbrıslı Türklerin utanç şenlikleri" olarak tanımlayan Dendias, Türk Ordusu'nun yarım asırdır Kıbrıs'ta hukuk dışı olarak bulunduğunu öne sürdü ve kınadı.

 Türkiye'nin askeri hava kapasitesini küçümseyen Georgiadis ise,"F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" sözleriyle tehdit etti.

Yunan basınında Türkiye manşetlerde

Bunun hemen sonrasında 5 Türk savaş gemisi Ege'ye açıldı.

Yaşanan gelişmeler Yunan basınında da geniş yankı buldu. Kathimerini gazetesi, Türk savaş gemilerinin Kerpe ve Çoban adaları (Kasos ve Karpathos) yakınlarında görüldüğünü bildirdi. Gazete, Türkiye'nin gerginliği artırdığını iddia ederek, son 24 saat içinde beş Türk savaş gemisinin bölgeye konuşlandırıldığını yazdı.

Bölgedeki İtalyan bayraklı gemi Türk savaş gemilerinin takibinde

Gazete ayrıca, bölgede Girit ile Güney Kıbrıs arasında denizaltı kablosu döşeme çalışmaları yapan İtalyan bayraklı gemi Ievoli Relume'nin de bulunduğunu belirtti. Türk savaş gemilerinin konumunun Yunan karasularının hemen dışında olduğunu kaydeden Kathimerini, aslında Türkiye'nin gerginlik tırmandırma iddialarını çürüttü.

Gemilerin konumunu yazan Kathimerini, Türkiye'nin uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini kendisi ortaya koydu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa