Han Yunus'a son 24 saatteki İsrail saldırılarında 89 Filistinli öldü

İsrail'in, güneydeki Han Yunus kentine son 24 saatte düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 89'a yükseldi.

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 00:31
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 03:57
Han Yunus'a son 24 saatteki İsrail saldırılarında 89 Filistinli öldü
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

İsrail Gazze’de taş üstünde taş bırakmadı.

Çocuk kadın ayrımı yapmadan katliam yapan İsrail Ordusu, sivilleri kenti terk etmeye zorladı.

Yerlerinden edilen Filistinliler gittikleri yerlerde de saldırılara hedef oldu.

İsrail Ordusu, Refah’tan sonra Han Yunus’u da kan gölüne çevirdi. Gazze Kasabı olarak anılan Netanyahu’nun savaş kabinesinin talimatları doğrultusunda İsrail askerleri katliamlarına devam ediyor.

Gazze’deki Filistin Hükümetinin Medya Ofisi'nden Han Yunus’a yönelik saldırılarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Buna göre, İsrail'in Han Yunus kentine son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 89 Filistinli öldü. 263 Filistinlinin yaralandığı saldırılarda, 68 kişi de kayıp olarak kayıtlara geçti.

İsrail ordusu, önceki gün sabahtan bu yana 13 evi yıktı, güvenli bölgedeki 190 ev ve binayı bombaladı ve kentin çeşitli bölgelerine 130 saldırı düzenledi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan, Han Yunus şehrinin doğusunda daha önce güvenli bölge olarak açıkladığı bazı yerlere "operasyon düzenleneceğini" ifade etmişti.

Bölge sakinlerinin tahliyesi çağrısında bulunan Adraee, İsrail'in "güvenli bölge" olarak açıklanan bölgeyi daraltarak, bir kısmına saldırı yapacağını duyurmuştu.

Adraee, Filistinlilere "derhal ve geçici olarak" El-Mevasi'ye gitmeleri çağrısı yapmıştı.

Ancak, İsrail ordusu, daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine 13 Temmuz'da savaş uçaklarıyla şiddetli bombardıman gerçekleştirmiş ve  yarısı kadın ile çocuk 90 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılardında 39 bin 90 Filistinli hayatını kaybederken 90 bin 147 kişi yaralanmıştı..

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa