Tefecilere operasyon... Örgüt elebaşları yakalandı...

Balıkesir'de ‘KUYU-12’ operasyonuyla Tefeci Organize Suç Örgütü elebaşları Cemil Ay ve Ali Ay dahil 43 şüpheli yakalandı, 27'si tutuklandı.

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 08:55
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 08:05
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

Balıkesir’de “KUYU-12” operasyonuyla elebaşılığını Cemil Ay ve Ali Ay’ın yaptığı Tefeci Organize Suç Örgütü çökertildi.


Örgüt üyeleri tutuklandı

Elebaşlarının da içerisinde bulunduğu 43 şüpheli yakalandı. Yakalanan bu şüphelilerin 27'si tutuklanırken, 2'si hakkında da adli kontrol kararı yetkili merci tarafından verildi.

Suçtan elde edildiği tespit edilen piyasa değeri yaklaşık 1 Milyar 200 Milyon TL değerinde mal varlığına el konuldu.


Çok sayıda suç işledikleri tespit edildi

Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce MASAK ile yapılan koordineli çalışmalar sonucu; Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Aydın Jandarma Taktik İHA Birlik Komutanlığının desteğiyle düzenlenen operasyonlarda;

“Tefecilik, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Silahla Tehdit, Gasp ve Yağma” suçlarının örgütlü olarak işlendiği tespit edildi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan operasyonla ilgili açıklama

Operasyonlar sonucunda; Ruhsatsız tabancalar, Ruhsatsız av tüfekleri, Muhtelif miktarlarda uyuşturucu madde, Çok sayıda senet, çek ve altın ele geçirildi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili yaptığı açıklamada ''Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığımızı, MASAK’ımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa