Eylem Tok yeniden hakim karşısına çıkacak

İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı otomobiliyle Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran anne Eylem Tok yeniden yargılanacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 09:08
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 09:26
Eylem Tok yeniden hakim karşısına çıkacak
O
Onur Çetinkaya Editör

İstanbul'da 1 Mart’ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV’ye çarpmıştı. Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.


ABD'de yakalandı 

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok ABD'de yakalandı.

Mahkemeye çıkarılan anne ve oğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi. 14 Haziran'da Boston polisi tarafından yakalanan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'a ait görüntüler ortaya çıktı.

Operasyonu gerçekleştiren Boston polisinin kamerasına yansıyan görüntülerde  Tok ile oğlu lüks bir araçta yakalandı.  Diğer yandan  Eylem Tok'un tanınmamak için siyah ve uzun olan saçlarını sarıya boyatıp kestirdiği ortaya çıktı.

Türkiye, geçtiğimiz ay ise anne ve oğlunun ABD'den iadesini istemişti. Önceki duruşmalarda ikilinin tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Yeniden yargılanacak 

Ehliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok‘un yeniden hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu. Tok’un 11 Eylül'de yapılacak karar duruşmasına katılacak. Tok hakkındaki Türkiye’ye iade kararının bu duruşmada netleşecek. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa