Milli Güvenlik Kurulu Erdoğan başkanlığında toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu, iki aylık aranın ardından yarın Beştepe'de toplanacak. Türkiye ve sınır ötesi operasyonları masada olacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 09:50
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 10:23
Milli Güvenlik Kurulu Erdoğan başkanlığında toplanıyor
O
Onur Çetinkaya Editör

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yoğun gündemle toplanacak. 

Terörle mücadele

İki aylık aranın ardından Beştepe'de dördüncü kez toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu'nda toplantının ilk başlığı terörle mücadele olacak.

Teröristlere adım attırmayan Mehmetçikler, örgütlerin çemberini ise iyiden iyiye daralttı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınır ötesi operasyonlara ilişkin pençeye kilit vurulacağını söyledi.

Toplantıda Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerinin yok edilmesi için hem karadan hem de havadan aralıksız devam eden operasyonlar masaya yatırılacak. 

FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadeledeki son durumla ilgili bilgiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktarılacak 

Suriye ile adım

Milli Güvenlik Kurulu'nda, Suriye ile ilgili adımlarda konuşulacak. Suriye'de kalıcı barış ve istikrarı tesis etmek, bunun için de Şam yönetimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurmak Ankara'nın isteği olarak biliniyor. 

"Geçmişte canlı tuttuk yarın yine olur"

Geçtiğimiz günlerde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşme konusunda yeşil ışık yakan Erdoğan, Suriye ile ilişkilerimizi geçmişte çok çok canlı tuttuysak, Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur." dedi. 

Suriye Devlet Başkanı Esad ise  kendilerinin tavrının Türkiye ile ilişkileri normalleştirme konusunda 'olumlu' olduğunu belirterek Şam'ın bu yöndeki girişimleri memnuniyetle karşıladığını belirtti.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa