Kalkarken pistte kaza yapan uçaktaki 18 kişi öldü

Nepal'de kalkış esnasında pistte kayarak kaza yapan uçakta bulunan 18 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 10:08
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 10:17
Kalkarken pistte kaza yapan uçaktaki 18 kişi öldü
AA
Kaynak AA

Nepal'in başkenti Katmandu'da, Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'nda bir uçak kalkış sırasında pistte kayarak kaza yaptı. The Kathmandu Post gazetesinin haberine göre, kazada 18 kişi hayatını kaybetti.

Uçakta 19 kişi vardı

Kaza anında uçakta 19 kişi bulunuyordu. Tribhuvan Uluslararası Havalimanı Sözcüsü Subash Jha, yaptığı açıklamada, Saurya Hava Yolu şirketine ait uçaktaki 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını ve pilotun hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Görgü tanıkları konuştu

The Kathmandu Post'a konuşan görgü tanıkları, uçağın kalkış pistinin güney kısmından hareket ettiğini ve kanat ucunun yere çarpmasıyla aniden takla attığını ifade etti. Kaza sırasında yaşanan ani manevranın, uçağın kontrolünü kaybetmesine yol açtığı belirtildi.

Kaza yerinde inceleme yapıldı

Kaza sonrası, yetkililer olay yerinde detaylı incelemeler yaparak, kazanın nedenini belirlemeye çalışıyor. Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar geçici olarak durduruldu ve güvenlik önlemleri artırıldı.

Araştırma devam ediyor

Nepal havacılık otoriteleri, kazanın nedenini ve benzer kazaların önlenmesi için alınacak önlemleri belirlemek üzere kapsamlı bir soruşturma başlattı. İlk bulgular, kalkış sırasında pistin kaygan olmasının kazaya katkıda bulunduğunu gösteriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa