MİT, PKK/KCK Süleymaniye sorumlusu ile 2 teröristi etkisizleştirdi

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Süleymaniye sorumlusu Ömer Fırat ile beraberindeki 2 teröristi Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 10:24
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 11:49
MİT, PKK/KCK Süleymaniye sorumlusu ile 2 teröristi etkisizleştirdi
AA
Kaynak AA

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "Süleymaniye sorumlusu" Ömer Fırat ile beraberindeki iki teröristi Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Tolhildan" kod adlı Ömer Fırat'ın yanı sıra İran uyruklu "Raman Renas" kod adlı İrfan Zendi ve "Cengaver Mikayil" kod adlı Hidayet Resuli'nin Süleymaniye'de bulunduğu belirlendi.

Hava harekati ile vuruldular

MİT tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile üç terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon, güvenlik kaynaklarının titiz çalışmaları sonucunda başarılı bir şekilde tamamlandı.

Güvenli bölge algısı yok oldu

Güvenlik kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda PKK/KCK mensuplarının, kendileri açısından güvenli bölge olarak gördükleri Süleymaniye'ye çekildiğini belirtti. Ancak bu operasyonla birlikte, terör örgütü için Süleymaniye kırsalının artık güvenli bir bölge olarak görülemeyeceği vurgulandı.

Terörle mücadelede kararlılık

Bu başarılı operasyon, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha gösterdi. MİT ve TSK'nın koordineli çalışmaları sonucunda terör örgütlerine ağır darbeler vurulmaya devam ediliyor. Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin güvenli bölge olarak gördüğü alanları hedef alarak, Türkiye'nin güvenliğini sağlamayı sürdürüyor.

PKK/KCK sözde Süleymaniye Sorumlusu

İran uyruklu

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa