Dervişoğlu'ndan MHP'ye liste tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP'de liste tartışmasına değindi. Dervişoğlu, "Beni başkalarının havuzuna dahil etmeyin"diye konuştu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 11:05
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 12:51
Dervişoğlu'ndan MHP'ye liste tepkisi
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, gündemi değerlendirdi. 


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti sonrası partisine yönelik itham ve sözlere değinerek elindeki 154 kişilik dosyayı gösterdi. MHP Lideri, "Şu görmüş olduğunuz liste kimin hangi gün, hangi saatte, hangi programda, nasıl, kimlerle konuştuklarının, MHP’ye hangi hakaretleri yaptıklarının toplamıdır. Bu dosya elimizdedir" ifadelerini kullandı.

"Beni başkalarının havuzuna dahil etmeyin"

Bahçeli'nin 154 kişilik liste çıkışına İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan tepki geldi. Dervişoğlu,, ''İki cihanda yan yana gelmeyecek insanları aynı torbaya koyarak eşitlemek bize saygısızlıktır ve haksızlıktır. İçinde yetiştiğim camiayı kırmak istemem. Buradan onlara sesleniyorum beni sakın ha sakın hangi sebeple olursa olsun başkalarının havuzuna dahil etmeyin. Ben varlığını Türk varlığına adamış bir Türk evladıyım'' dedi.

"Sokak hayvanları meselesi bir imtihandır"

Dervişoğlu son aylarda Türkiye gündeminde yer alan sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeye dair milli bir seferberlik çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı," Ölüm lafıyla değil hayır lafıyla başlayacağız. Sonra da bu sorunun en makul yolunu birlikte bulacağız. Yasayla oyalanmak boşunadır, sokak hayvanları meselesini ortak akılla çözmek hepimiz için önemli bir imtihandır."  " şeklinde konuştu.

"Vatandaşın sırtından inin"

Ekonomi üzerinden iktidarı eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, vatandaşın sırtından inin diye seslendi. Dervişoğlu, "Yumurta küfesi iktidarın sırtındaysa, iktidar da vatandaşın sırtında. İnin beyler vatandaşın sırtından bu millet sizin köleniz değil, marabınız değil, uşağınız hiç değil. " ifadelerini kullandı. 



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa