Filipe Miguel Neves Ferreira kimdir?

Boavista FC'de görev yapan Portekizli profesyonel bir futbolcu Filipe Miguel Neves Ferreira kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 13:39
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 13:39
Filipe Miguel Neves Ferreira kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Filipe Miguel Neves Ferreira, 27 Eylül 1990'da Lizbon, Portekiz'de doğdu. Profesyonel kariyerini Boavista F.C.'de sürdüren Ferreira, genellikle sol bek olarak görev yaparken zaman zaman sol kanatta da oynayabilmektedir. 

Kulüp Kariyeri: Lizbon'da doğan Ferreira, kariyerine memleketinin takımı Atlético Clube de Portugal'da başladı. Üçüncü ligde oynayan takımıyla 2010-11 sezonunda terfi eden Ferreira, bir sonraki sezon Segunda Liga'da profesyonel olarak sahne aldı. Bir yıl sonra, aynı ligde mücadele eden C.F. Os Belenenses'e transfer oldu ve takımının lig şampiyonluğunu kazanmasında önemli rol oynadı; bu başarının ardından 2014'e kadar olan sözleşmesi bir yıl daha uzatıldı.

Ferreira, Primeira Liga'daki ilk sezonunda düzenli olarak forma giydi ve 2 Şubat 2014'te S.C. Braga'ya karşı 2-1 kazanılan maçta galibiyet golünü attı, bu galibiyet Belenenses'in dokuz maçlık galibiyetsizlik serisini sonlandırdı. Temmuz 2016'da sözleşmesi sona eren Ferreira, aynı ligde F.C. Paços de Ferreira ile iki yıllık bir sözleşme imzaladı.

Temmuz 2018'de Ferreira, kariyerinde ilk kez yurt dışına açılarak Avusturya Bundesliga ekiplerinden SK Sturm Graz'a transfer oldu. Ancak, burada sadece dört maça çıktıktan sonra Ocak ayında ülkesine dönerek C.D. Nacional'e 30 Haziran'a kadar kiralandı; kayıt işlemleri bürokratik nedenlerle gecikti.

Nacional'in küme düşmesinin ardından, Temmuz 2019'da Ferreira, iki yıllık sözleşme ile C.D. Tondela'ya transfer oldu. 12 Temmuz 2021'de ise Boavista F.C. ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Uluslararası Kariyer: Ferreira, Portekiz U21 milli takımı için Mart 2011'de iki dostluk maçında forma giydi. İlk maçında İrlanda Cumhuriyeti'ne karşı 2-0 galibiyet elde ederken, ikinci maçında Danimarka ile 1-1 berabere kaldılar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa