Cevdet Yılmaz'dan Orta Vadeli Program açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eylül ayında Orta Vadeli Program'da güncelleme yapılacağını söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 13:40
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 13:58
Cevdet Yılmaz'dan Orta Vadeli Program açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Güvenlik Kurulu'nda ekonomiye dair adımlar atıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

"Dezenflasyon süreci başladı"

Toplantının ardından haziran ayı ile birlikte dezenflasyon sürecinin başladığı belirtilirken  programın temel hedefi olan enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesine yönelik uygulanan politikalar sayesinde geçiş sürecinin de  tamamlanmış olacağı vurgulandı.

Türkiye'nin FAFT gri listesinden çıkarılmasına da değinilen açıklamada, yatırım ortamının daha da iyileşeceği olumlu adımların atılacağı belirtildi.

Orta Vadeli Program hazırlık süreciyle ilgili, "Eylül ayında yayımlamayı planladığımız OVP ile temel politika önceliklerimiz korunacak, makroekonomik göstergeler ve yapısal reform gündemimiz son gelişmeler çerçevesinde katılımcı bir yaklaşımla gözden geçirilecektir." ifadelerine yer verildi.

"Eylül ayında güncelleyeceğiz"

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program'da eylül ayında güncelleme yapılacağını açıkladı.

"Temel çerçevemiz değişmiyor, temel politikamız belli. Geçen yıl ilan ettiğimiz ana çerçeveye bağlıyız. Özellikle enflasyonu düşürme temel hedefi güçlü bir şekilde korunuyor. Ama tabi bu arada dünyada, Türkiye'de gelişmeler oldu, değişmeler oldu. Bunları dikkate alarak Orta Vadeli Program'ı güncellemiş olacağız. Özellikle makroekonomik çerçeve güncellenecek, rakamlar dünyadaki, Türkiye'deki gerçekleşmelere, projeksiyonlara bağlı olarak... Yapısal reform bölümümüzde gerçekleşmeler var, devam edecekler var. Belki ilaveler olacak. "dedi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa