Nijeryalı futbolcu Bruno Onyemaechi kimdir?

Boavista ve Nijerya milli takımında sol bek veya stoper olarak görev yapan futbolcu Bruno Onyemaechi kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 13:48
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 13:48
Nijeryalı futbolcu Bruno Onyemaechi kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Bruno Onyemaechi tam adıyla Sopuruchukwu Bruno Onyemaechi MON, 3 Nisan 1999 doğumlu, hem sol bek hem de stoper pozisyonlarında oynayabilen Nijeryalı futbolcudur. Boavista ve Nijerya milli takımında görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri: 2018 kışında Onyemaechi, menajer Atta Aneke aracılığıyla Norveç'teki kulüpler tarafından denendi. İlk olarak Stabæk, ardından vatandaşı Jerome Philip ile birlikte Lillestrøm'de denendi. Lillestrøm'ün Marbella'daki kampına katıldı ve hazırlık maçlarında oynadı, ancak sözleşme imzalamadı.

17 Ağustos 2022'de Onyemaechi, satın alma opsiyonuyla birlikte bir sezonluk kiralık olarak Boavista'ya katıldı. Haziran 2023'te Boavista, bu opsiyonu kullanarak Onyemaechi'yi kalıcı olarak kadrosuna kattı.

Uluslararası Kariyer: 10 Eylül 2023'te Onyemaechi, Nijerya milli takımıyla ilk maçına çıktı. 2023 Afrika Uluslar Kupası eleme grubunun son maçında São Tomé ve Príncipe'ye karşı sol bek olarak 90 dakika sahada kaldı ve takımının 6-0 galibiyetine katkıda bulundu. Nijerya, turnuvada finale kadar yükseldi ancak Fildişi Sahili'ne 2-1 yenilerek ikinci oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa