Yargıtay kararı onadı hava yolu devi iflas etti

Türkiye'nin köklü hava yolu şirketleri arasında yer alan Atlasglobal, Yargıtay'ın iflasını onaması sonrası tarihe karıştı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 14:43
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 15:05
Yargıtay kararı onadı hava yolu devi iflas etti
O
Onur Çetinkaya Editör

2001 yılında kurulan hava yolu şirketlerinden Atlasglobal resmen iflas etti.

2015 yılında isim değiştirdi

23 yıl önce Öger Holding AŞ tarafından kurulan  Atlasglobal’in yüzde 45’lik hissesi Etsgroup tarafından satın alındı. Yönetim kurulunun başına da T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ikiz kardeşi Murat Ersoy getirildi.Ayrıca Etsgroup, 2006’da hava yolu şirketinin geri kalan hisselerinin de sahibi oldu. 2015 yılında ise kurumsal kimlik yenilemesi ile Atlasjet, Atlasglobal oldu.

57 kişi hayatını kaybetti

2007 yılında İstanbul'dan Isparta'ya giden Atlasjet Havacılık AŞ  ait yolcu uçağı,  Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkiinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi ölmüştü. Kaza ile ilgili Atlasjet de suçlu bulunmuş ve tercih edilmemeye başlanmıştı. 

Haziran 2021'de Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen iflas kararı, İstinaf Mahkemesi tarafından usul eksikliği nedeniyle bozulmuştu.  Ancak dosya tekrar incelendikten sonra Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ocak 2023'te yeniden iflas kararı vermişti. 

İflas kararı onandı

Atlasjet ile ilgili dosya daha sonra Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından yapılan incelemeler sonrasında iflas kararının onanmasına ve bir örneğinin ilk derece mahkeme olan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi'ne gönderilmek üzere kesin olarak oy birliği ile karar verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa