Ankara'da 6 köpek arazide ölü bulundu

Sokak hayvanları düzenlemesi için tartışmalar sürerken, Çankaya'da boş arazide 6 sokak köpeği ölü bulundu. Köpeklerin ölüm nedeni araştırılıyor.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 15:11
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 16:10
Ankara'da 6 köpek arazide ölü bulundu
O
Onur Çetinkaya Editör

Sokak köpeklerinin, barınaklara alınması ve ötanazi adı altında öldürülmesinin yolunu açan yasa teklifi, TBMM Tarım Orman ve Köy işleri Komisyonu’nda, değişiklik yapılarak kabul edildi.

Ötanazi tartışması

Teklifin en çok tartışma yaratan 5. Maddesinde yapılan değişiklikle, “ötanazi” ifadesi madde metninden çıkarıldı. Ancak Veteriner Hizmetleri Kanunu’ndaki esaslara göre ötanazi yapılmasının yolu açık tutuldu.

Teklif yasalaşacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Türkiye'nin gündeminde son aylarda ilk sırda olan başıboş köpek sorunuyla ilgili yaşananlara değindi. Cumhurbaşkanı , Türkiye'de başıboş köpek sorununa dikkat çekerek, Meclis tatile girmeden teklifin yasalaşacağını açıkladı. 

Çankaya'da köpekler ölü bulundu

Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalar sürerken Ankara'nın Çankaya ilçesi Konutkent Mahallesinde boş arazide vatandaşlar sabah saatlerinde 6 sahipsiz köpek ölü halde buldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile belediye görevlileri sevk edildi.

Yıldırım iddiası

Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile belediye görevlileri tarafından boş araziden alınan köpekler kesin ölüm nedenlerinin araştırılması için laboratuvara götürüldü.Vücutlarında yanık izleri bulunan sahipsiz 6 köpeğin, dün akşam bölgeye düşen yıldırım nedeniyle öldüğü öne sürüldü. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa