Ankara barajlarında son durum ne?

Yaz aylarında kavurucu sıcaklar barajları da etkiliyor. Peki Ankara'da barajlardaki su seviyesi nasıl? İşte detaylar.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 16:52
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 17:24
Ankara barajlarında son durum ne?
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye genelinde sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Özellikle güney bölgelerde termometreler yer yer 50 dereceye dayanıyor.  

Kavurucu sıcaklıklar barajları da tehdit ediyor. Buhar ve nemle baraj doluluk oranları gözle görülür bir şekilde azalıyor. Bu durum kimi zaman susuzluğa da yol açıyor.

Ankara'da yağmur yüz güldürdü

Türkiye'nin birçok bölesinde olduğu gibi Ankara'da kavurucu sıcaklardan nasibini aldı. Vatandaşlar öğle saatlerinde gölge yer ararken bazı vatandaşlarda evden çıkamaz oldu. 

Ancak başkentte diğer illere göre baraj doluluk oranı yüzleri güldürdü. Özellikle mayıs ve haziran aylarında yağan kırk ikindi yağmurları Ankara barajlarında su seviyesini yükseltti.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Başkent'te bulanan 10 barajdan 6'sında, su seviyesi yüzde 59'un üzerindeyken 10 barajdaki toplam su oranının ortalaması ise yüzde 42,75 olarak kayıtlara geçti.

Yaz yağmur sürecek

Dün yaşanan yağış cuma ve  hafta sonu da bekleniyor. 2023 yılı Aralık ayında ortalama su oranı yüzde 37,03 olarak belirlenirken 12 Aralık 2022'de 462 milyon 776 bin metreküp ile yüzde 29,19 seviyesinde olduğu kaydedildi.


Ankara'da yaz yağmurları ise devam edecek. Ağustos ayına kısa süre kala uzmanlar ise sıcaklıkların 5 ila 7 derece arasında düşebileceğini belirtti. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa