Elon Musk duyurdu: Starlink, Gazze’de hastanede kullanılmaya başlandı

Elon Musk, Starlink’in Gazze’de bir hastanede aktif olarak kullanılmaya başlandığını duyurdu ancak Gazze'deki 36 hastanenin 34'ü yıkıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 17:19
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 17:42
Elon Musk duyurdu: Starlink, Gazze’de hastanede kullanılmaya başlandı
AA
Kaynak AA

ABD'li milyarder Elon Musk, sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in İsrail saldırıları altındaki Gazze'de bir hastanede aktif olarak kullanılmaya başlandığını duyurdu. Musk, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Starlink artık Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail’in desteğiyle Gazze’deki bir hastanede aktif." ifadelerini kullandı. Ancak, hizmetin hangi hastanede kullanıldığını belirtmedi.

İsrail’in onayı

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Starlink’in BAE’nin desteğiyle kurulan bir sahra hastanesinde kullanılmasına Siyonist şebeke İsrail'in makamları onay verdi. Bu gelişme, Gazze'deki iletişim altyapısının yeniden sağlanması açısından gecikmeli de olsa önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Uydu bağlantısı desteği

Elon Musk, Gazze'ye uydu bağlantısı desteği sunacağını açıklamıştı. Terör örgütü İsrail'in geçen yıl Gazze Şeridi'ndeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerini tamamen kesmesinin ardından, X sosyal medya platformundaki yüzlerce kullanıcı insani yardım koordinasyonu için Starlink uydu sisteminin hizmete sunulmasını talep etmişti.

Musk'ın açıklaması

Musk, 28 Ekim’de X'ten yaptığı açıklamada, sahibi olduğu Starlink uydu internet sistemi firmasının Gazze Şeridi'ndeki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını duyurmuştu. Bu açıklama, uluslararası kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

İsrail'in tepkisi sonrası Elon Musk geri adım attı

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Musk'ın uluslararası yardım kuruluşlarına Gazze Şeridi'nde internet sağlama girişimine tepki göstermişti. Karhi, geçen yıl kasım ayında Musk ile sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa