BM: “Dünyada her 11 kişiden 1'i açlıkla mücadele ediyor”

Birleşmiş Milletler (BM), yaklaşık 733 milyon kişinin geçen yıl açlıkla karşı karşıya kaldığını açıkladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 18:38
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 19:09
BM: “Dünyada her 11 kişiden 1'i açlıkla mücadele ediyor”
AA
Kaynak AA

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Gıda Programı (WFP), Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Sağlık Örgütü(WHO) ortaklaşa “Dünya Gıda Güvenliği" raporu hazırladı.

Yayımlanan rapor, gıdaya erişimde yaşanan sıkıntıları tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

Buna göre, geçen yıl dünyada 713 ila 757 milyon kişi yetersiz beslendi. Yani ortalama 733 milyon kişi açlıkla karşı karşıya kaldı. Bir başka deyişle, dünya genelinde her 11 kişiden 1'i açlıkla mücadele etti.

Dünya genelinde endişe verici sayıda kişinin gıda güvencesizliği ve yetersiz beslenmeyle mücadele etmeye devam ettiğini ortaya koyan rapora göre, Asya kıtasının batısı, Karayipler ve Afrika'nın güneyinde kalan bölgelerin çoğunda2022'den 2023'e kadar olan dönemde açlık seviyelerinin arttı.

Açıklıkla mücadele eden nüfusun oranı Afrika'da yüzde 20,4'e yükseldi. Bu oran Güney Amerika'da azalırken Asya'da ise sabit kaldı.

2030 projeksiyonuna göre, 6 yıl sonra yaklaşık 582 milyon kişi kronik olarak yetersiz beslenmiş olacak ve bu kişilerden neredeyse yarısı Afrika'da yaşayanlardan oluşacak.

Bir insanın hayatını sürdürmesi için gereken ortalama gıda miktarına erişimin milyarlarca insan için hala zor olduğunu rakamlarla belgeleyen raporda, 2023'te dünya genelinde 2,33 milyar kişinin orta veya şiddetli gıda güvencesizliğiyle karşı karşıya kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Bunlar arasında 864 milyondan fazla kişi, zaman zaman bütün bir gün ya da daha uzun süreyi gıdasız geçirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa