Trump, Kamala Harris'i Federal Seçim Komisyonu'na şikayet etti

Trump’ın seçim ekibi, Biden için bağışlanan 91,5 milyon doları kullanmaya çalıştığı gerekçesiyle Kamala Harris’i Federal Seçim Komisyonuna şikayet etti.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 18:54
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 19:30
Trump, Kamala Harris'i Federal Seçim Komisyonu'na şikayet etti
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Biden’ın çekilmesi sonrası Demokratlar’ın adayı olan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, işe hızlı girdi.

Trump’ı geçip 24 saatte rekor bağışa ulaşan Harris, ilk seçim mitinginde taraftarlarına kazanma sözü verdi.

Harris, medya desteğini de arkasına aldı.

İlk anketler, çok az geride başlayan Kamala Harris’in Donald Trump’ı geride bıraktığını ortaya koydu.

Taraftarlarına Demokrat değerlere bağlılık sözleriyle umut veren Kamala Harris, seçim mitinglerine de başladı.

Ancak, Cumhuriyetçi Trump’ın seçim kampanyası ekibi, Kamala Harris hakkında Federal Seçim Komisyonuna (FEC) şikayette bulundu.

İddiaya göre, Harris,başkanlık yarışından çekilmeden önce Başkan Joe Biden'ın kampanyası için bağışlanan 91,5 milyon doları kullanmaya çalışıyor.

Haberi ünlü televizyon kuruluşu CNN duyurdu.

Trump'ın seçim kampanyasından başmüşavir David Warrington, FEC'e sunduğu şikayet dilekçesinde, Harris'in, Biden başkanlık yarışından çekilmeden önce kampanya kapsamında toplanan 91,5 milyon doları "kullanmaya çalıştığını" öne sürdü. Harris'in bu bağış paralarını kullanma girişimini "hile" olarak nitelendiren Warrington, "Kamala Harris'in, Biden'dan adaylığı devralmasına ve belge değiştirerek Biden'ın kampanyasının kontrolünü eline almasına" yönelik federal kampanya mali kanununda bir hüküm olmadığını savundu.

Harris'in seçim kampanyası sözcüsü Charles Lutvak ise şikayeti "asılsız" olarak değerlendirerek, Harris'in ekibinin, koordine olmuş yüzlerce ofis ve çalışanıyla bağış toplamaya devam edeceğini belirtti. Lutvak, Demokratların, Trump ve müttefiklerini yenmek için kararlı olduklarını ve Cumhuriyetçilerin bu durumu kıskanmış olabileceklerini ifade etti. 

The New York Post, Harris'in kampanyasından başka bir yetkilinin  Biden için bağış toplama komitelerinin hem Biden hem de Harris adına yetkili olduğu yönündeki savunmasına haberlerinde yer verdi.

ABD Başkanı Biden, 21 Temmuz'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başkanlık yarışından çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i kendi yerine önerdiğini duyurmuştu. Demokrat delegelerin çoğunluğunun desteğini kısa sürede toplayan Harris, partinin başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaşmıştı. 

Kamala Harris’in, 19-22 Ağustos tarihlerinde Chicago'da yapılacak parti kongresinde resmen Demokrat Parti'nin başkan adayı olarak belirlenmesi bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa