İlayda'yı katletti, 8 Mart'ta öldürdüğü için özür diledi

İzmir'de İlayda Alkan'ı (20) öldüren sanık Yunus Yılmaz, duruşmada olayın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaşanmasından dolayı tüm kadınlardan özür diledi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
24 Temmuz 2024 20:45
GÜNCELLEME
24 Temmuz 2024 20:59
İlayda'yı katletti, 8 Mart'ta öldürdüğü için özür diledi
DHA
Kaynak DHA

Olay, 8 Mart günü saat 23.30 civarında Konak ilçesinde meydana geldi. Oya Taran(45) ve kızı İlayda Alkan (20), Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gittikleri eğlence mekanından dönerken Konak Üst Geçidi yakınlarında dinlenmek için banka oturdular. 

Bu sırada bir hastanede veri giriş memuru olarak çalışan Yunus Yılmaz (32), anne ve kıza bıçakla saldırdı. 

Yaşanan arbedede anne ve kızı çeşitli yerlerinden, Yılmaz ise bacağından yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne ve kızını hastaneye kaldırdı. 

İlayda Alkan, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı ve ertesi gün Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mezarlığı'nda defnedildi. Yunus Yılmaz, olay günü mahalle bekçileri tarafından yakalandı ve gözaltına alındı.

Savcı ağırlaştırılmış müebbet istedi

Yunus Yılmaz, hastanedeki tedavisinin ardından Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. İlk ifadesinde alkollü olduğunu ve tartışmanın sebebini hatırlamadığını belirtti. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianame, İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Yılmaz için 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 'Kadına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Özür diledi

Duruşmaya tutuklu sanık Yunus Yılmaz, SEGBİS ile katılırken, İlayda Alkan'ın annesi Oya Taran, babası Rıza Alkan ve taraf avukatları da hazır bulundu. Yılmaz, mahkemedeki ifadesinde, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde böyle bir olayın yaşanmasından ötürü tüm kadınlardan özür dilerim." dedi. Baba Rıza Alkan, bu sözler üzerine mahkeme salonundan çıkmak istedi, ancak izin verilmedi.

Savunmasında, olay günü alkol aldığını ve otobüs durağına doğru yürüdüğü sırada İlayda ve annesinin "Bizi mi takip ediyorsun?" diye tepki gösterdiğini iddia eden Yılmaz, bacağından bıçaklamaları üzerine kendini korumak amacıyla cebindeki bıçağı çıkardığını ve sadece bıçağı savurduğunu hatırladığını söyledi.

“Bıçağı bana doğru savururken kızına denk geldi”

Oya Taran’ın elinde de bıçak olduğunu belirten Yılmaz, Bıçağı bana doğru savururken kızına denk geldiğini gördüm. Sarhoştum, kaç bıçak darbesi savurduğumu hatırlamıyorum" şeklinde ifade verdi.

“Kızımı defalarca bıçakladı”

Oya Taran ise mahkemede, kızıyla iş çıkışı yemeğe gittiklerini ve 2 kadeh alkol aldıklarını dile getirdi.

 Yılmaz’ın bankta oturdukları sırada kızına laf attıktan sonra hakaret ederek üzerlerine yürüdüğünün anlatan Taran,  İlk beni bıçakladı, sonra kızımı defalarca bıçakladı. İlayda yere yığıldı, ben de yere düştüm. O da düştü; yerde bile bıçak savurdu. En ağır cezayı almasını istiyorum." dedi.

“Bu yargılama, kadınlarımızın özgürlüğüne yapılan müdahaleye ilişkindir

Avukat Mehmet Sarıkaya, bu davanın tüm kadınların özgürlüğünü ilgilendirdiğini belirterek, "İlayda ve annesinin yaşadığı bu dehşeti sokakta yürüyen, sahilde dolaşan, bir kafede oturan herhangi bir kadın da yaşayabilirdi. Bu yargılama, kadınlarımızın özgürlüğüne yapılan müdahaleye ilişkindir. Sanığın canavarca hisle insan öldürme suçundan en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

2 bıçakla ilgili rapor beklenecek

Mahkeme başkanı, görüntülerin ve olay yerinde bulunan iki bıçağın incelenmesiyle ilgili raporun beklenmesi için davayı erteledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa