Komodo ejderlerine ilişkin şaşırtan keşif

Bilim insanları, Komodo ejderlerinin dişlerinin uç kısımlarında, avlarını daha kolay parçalamasına yardımcı olan demirden bir tabaka bulunduğunu keşfetti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 00:57
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 00:57
Komodo ejderlerine ilişkin şaşırtan keşif
AA
Kaynak AA

İngiltere'deki King's College London'dan araştırmacılar, gelişmiş kimyasal ve yapısal görüntüleme teknikleri kullanarak, dünyanın en büyük kertenkelesi olarak bilinen Komodo ejderlerinin dişlerine dair yeni bilgiler edindi. 

Yapılan incelemeler, ejderlerin dişlerinin uçlarında yer alan tırtıklı kısımların demir açısından zengin bir tabakayla kaplı olduğunu ortaya koydu.

Araştırmacılar, monitör kertenkeleleri ve bazı timsah türleri gibi birçok sürüngenin dişlerinde bir miktar demir bulunduğunu, ancak bu demir tabakasının özellikle Komodo ejderlerinde dişlerin uç kısımlarında yoğunlaştığını ve dişlerin turuncu renge bürünmesine neden olduğunu belirtti. Bu tabakanın, dişlerin keskinliğini korumasına ve avı parçalamada etkili olmasına yardımcı olduğu ifade edildi.

Bu özelliğin, daha önce hiçbir etçil sürüngende tespit edilmediğine dikkat çeken bilim insanları, Komodo ejderlerinin bu sayede avlarını rahatça parçalayabildiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa