Filistin'den tepki: Yalanlarla dolu...

Filistinli yetkililer, Netanyahu'nun ABD'de Kongresi'ndeki konuşması tepki göstererek "yalanlarla dolu" açıklamasında bulundular.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 08:40
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 07:25
Filistin'den tepki: Yalanlarla dolu...
AA
Kaynak AA

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi ve Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmanın "yalanlarla dolu" olduğunu söyledi.

2 milyon Filistinli evlerinden edildi

Bergusi, Netanyahu'nun Kongre'deki konuşmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Bergusi, "Soykırım, etnik temizlik, toplu cezalandırma ve aç bırakma suçlarını işleyen savaş suçlusu Netanyahu'nun konuştuğu oturum, ABD Kongresi için bir utançtır," dedi ve Netanyahu'nun medeniyet iddiasının aslında bir çöküş olduğunu belirtti.


Yalanlarla dolu bir konuşma

Filistinli yetkili, Gazze'de 48 bin Filistinlinin, 17 bin çocuğun öldürüldüğünü, 1200 Filistinli çocuğun uzuvlarının kaybedildiğini ve 2 milyon Filistinlinin evlerinden zorla yerinden edildiğini açıkladı.

Bergusi, "Netanyahu'nun konuşması yalanlarla dolu. İsrail'in yardım gönderdiği ve tüm dünyanın bu konuda yalan söylediği iddiasıyla Nazi propagandacısı (Joseph) Goebbels'i bile geride bıraktı," dedi.

Dünyanın aklıyla alay etti

Hamas'tan Rişk de Telegram'da yaptığı açıklamada, "Cani Netanyahu'nun konuşması tam bir yalan şöleni ve dünyanın aklıyla alay etmekti," dedi.

Sivillerin öldürülmediğini iddia etmişti

23 Temmuz Salı günü ABD'ye ulaşan İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaklaşık 1 saat süren bir konuşma yapmış ve Gazze'nin Refah kentinde "hiç sivilin öldürülmediğini" iddia etmişti.

Netanyahu'nun konuşması boyunca her cümlesi ABD Kongresi üyeleri tarafından ayakta uzun süre alkışlanmıştı.

Türkiye ABD Kongresi'nde yaşananlara tepki göstermiş ve yapılan açıklamalarda olayların 'utanç verici' olduğu vurgusu yapılmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa