Gözler MGK'da! Terör öncelikli konu

Milli Güvenlik Kurulu,bugün Beştepe'de toplanacak. Sınır ötesinde olası kritik hamleler, Suriye ile ılımlı adım masaya yatırılacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 09:22
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 09:36
Gözler MGK'da! Terör öncelikli konu
O
Onur Çetinkaya Editör

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında iki aylık aranın ardından toplanıyor.


Dördüncü kez toplanılıyor

Bu sene Beştepe'de dördüncü kez toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu'nda toplantının ilk başlığı terörle mücadele olacak.Toplantı saat 15.00'te başlayacak. 

Son gelişmeler masada olacak

Sınır ötesinde teröre adım attırılmazken Suriye ve Irak'ın kuzeyinde icra edilen operasyon bölgelerine kilit vurulması için son rötuşlar yapılıyor. Kaçacak yer bulamayan terör örgütlerinin çemberi her geçen gün iyiden iyiye daralırken havadan ve karadan operasyonlar sürüyor. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere terör odaklarına uyarılar art arda yapılırken operasyona dair bilgiler Cumhurbaşkanına iletilecek.

Suriye ile adım

Milli Güvenlik Kurulu'nda, Suriye ile ilgili adımlarda konuşulacak. Suriye'de kalıcı barış ve istikrarı tesis etmek, bunun için de Şam yönetimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurmak Ankara'nın isteği olarak biliniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Suriye ile normalleşme için başlatılan çalışmalar ve bu konuda izlenecek yol haritasıyla ilgili MGK'da değerlendirmeler yapılacak.

"Geçmişte canlı tuttuk yarın yine olur"

Geçtiğimiz günlerde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşme konusunda yeşil ışık yakan Erdoğan, Suriye ile ilişkilerimizi geçmişte çok çok canlı tuttuysak, Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur." dedi. 

Suriye Devlet Başkanı Esad ise  kendilerinin tavrının Türkiye ile ilişkileri normalleştirme konusunda 'olumlu' olduğunu belirterek Şam'ın bu yöndeki girişimleri memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa