Rusya: 40'ı yabancı eğitmen, 100 paralı savaşçıyı öldürdük!

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Harkiv’de 40'ı yabancı eğitmen yaklaşık 100 paralı savaşçıyı öldürdük” denildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 09:50
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 10:04
Rusya: 40'ı yabancı eğitmen, 100 paralı savaşçıyı öldürdük!
AA
Kaynak AA

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Harkiv bölgesinde düzenlediği İskender-M balistik füze saldırısıyla yaklaşık 100 yabancı paralı savaşçıyı etkisiz hale getirdiklerini duyurdu. Bu saldırıda, 40 yabancı eğitmenin de bulunduğu belirtildi.

Sanayi bölgesinde hedef

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus ordusunun İskender-M balistik füze sistemi askeri birliğinin, Harkiv'deki sanayi bölgesinde bulunan Scorpion isimli inşaat şirketinin binasında yabancı paralı savaşçıların konuşlandığı noktaya füze saldırısı düzenlediği ifade edildi.

Detaylı açıklamalar

Açıklamada, "Saldırı sonucu 40'ı yabancı eğitmen olmak üzere yaklaşık 100 yabancı paralı savaşçı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 151. Mekanize Tugayından yaklaşık 60 asker öldürüldü." ifadelerine yer verildi.

Önceki saldırılar

Rusya Savunma Bakanlığı, 23 Temmuz'da da Ukrayna'nın Harkiv bölgesinde Batılı ülkelerden gelen yaklaşık 50 askeri eğitmeni İskender-M balistik füzesi ile vurarak etkisiz hale getirdiklerini bildirmişti. Bu saldırılar, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarında yabancı paralı savaşçılara yönelik hedefli saldırılarının bir parçası olarak görülüyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda askeri kayıplar ve zayiatlar

Ukrayna tarafı:

Askeri Kayıplar: Ukrayna Savunma Bakanlığının verilerine göre, savaşın başlamasından bu yana on binlerce Ukrayna askeri hayatını kaybetti veya yaralandı. Ancak, net bir sayı vermek zor, zira bilgiler gizli tutuluyor. Rusya’nın iddiası ise, Ukrayna’nın ölen asker sayısı, açıklanandan çok daha fazla.

Sivil Kayıplar: Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) raporlarına göre, savaşın başlangıcından bu yana binlerce sivil hayatını kaybetti veya yaralandı. Haziran 2023 itibarıyla 10.000'den fazla sivil ölüm ve 15.000'den fazla sivil yaralanma kaydedildi.

Yerinden Edilen Kişiler: Yaklaşık 14 milyon insan yerinden edildi; bunların yaklaşık 8 milyonu ülke içinde yer değiştirdi, 6 milyonu ise ülke dışına kaçtı.

Rusya Tarafı:

Askeri Kayıplar: Rusya Savunma Bakanlığı, kendi kayıplarını açıklamaktan genellikle kaçınıyor, ancak bağımsız kaynaklar ve batılı istihbarat raporları, on binlerce Rus askerinin öldüğünü veya yaralandığını bildiriyor. Temmuz 2023 itibarıyla, Rusya'nın kayıplarının 30.000 ile 50.000 arasında olduğu tahmin ediliyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ekonomik ve altyapısal zarar

Ekonomik Maliyet: Ukrayna'nın savaş nedeniyle maruz kaldığı ekonomik kayıplar, tahminen 500 milyar doları aştı. Bu zarar, altyapı, konutlar, sanayi tesisleri ve tarım alanlarındaki yıkımı içeriyor.

Altyapı Hasarı: Ukrayna'nın altyapısında ciddi hasarlar meydana geldi. Binlerce bina, köprü, yol ve enerji tesisi tahrip edildi veya kullanılamaz hale geldi.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda uluslararası destek ve yardımlar, yaptırımlar…

Ukrayna'ya yapılan yardımlar:

ABD: Şubat 2022'den bu yana ABD, Ukrayna'ya yaklaşık 113 milyar dolarlık destek sağladı. Bu destek, askeri, insani ve ekonomik yardımları kapsıyor. Askeri yardımlar arasında HIMARS roket sistemleri, Javelin tanksavar füzeleri, Stinger hava savunma sistemleri gibi kritik öneme sahip silahlar bulunuyor.

Avrupa Birliği: AB, Ukrayna'ya toplamda yaklaşık 50 milyar eurodan fazla destek sağladı. Bu destek, askeri yardımın yanı sıra, insani ve ekonomik yardım paketlerini de içeriyor.

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar:

Ekonomik Yaptırımlar: Batılı ülkeler, Rusya'ya karşı geniş kapsamlı ekonomik yaptırımlar uyguluyor. Bu yaptırımlar, enerji sektörü, finans sektörü ve bireysel varlıklar üzerinde yoğunlaşıyor.

Diplomatik İzolasyon: Rusya, birçok uluslararası organizasyondan dışlandı veya üyelikleri askıya alındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa