Trump suikastı için görev gücü oluşturulacak

ABD Temsilciler Meclisi, eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişimini soruşturması için görev gücü oluşturulmasını onayladı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 10:07
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 10:18
Trump suikastı için görev gücü oluşturulacak
AA
Kaynak AA

ABD Temsilciler Meclisi, eski Başkan Donald Trump'a suikast girişiminin soruşturulması için iki partiden 13 temsilcinin bulunduğu bir görev gücünün oluşturulmasını oy birliğiyle kabul etti. Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, Trump'a yönelik 13 Temmuz'da yapılan suikast girişiminin kapsamlı bir şekilde soruşturulması için 7 Cumhuriyetçi ve 6 Demokrat'tan oluşan görev gücü 416 "evet" oyu ile kabul edildi.


Başkan Johnson'dan açıklama

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, "Ulusumuz liderlerinin emniyetini ve güvenliğini korumak parti sınırlarını aşan bir sorumluluktur." dedi. Johnson, görev gücünün suikast girişimiyle ilgili "neyin yanlış gittiğini" belirlemeye ve güvenlik açıklarının tespiti için çalışacağını aktardı.


Görev gücünün amacı

Görev gücü, suikast girişiminin ardındaki detayları inceleyerek gelecekte benzer olayların yaşanmaması için alınması gereken önlemleri ele alacak. Görev gücünün hazırlayacağı nihai raporun Aralık ayında sunulacağı belirtildi.


Trump'a suikast girişimi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesindeki seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda mitinge katılan bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi yaralandı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.


FBI'dan suikast girişimi tanımlaması

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımladı. İncelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu bildirildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa