Fahrettin Altun'dan Netanyahu tepkisi! ''Utanç verici''

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 10:59
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 13:00
Fahrettin Altun'dan Netanyahu tepkisi! ''Utanç verici''
Ecem Çetin Editör

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde rezil ve tepki toplayan bir konuşmaya imza attı. 

Netanyahu, İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği saldırıları savundu, İsrail-ABD ittifakını övdü. 


İsrail Başbakanı'nın yaptığı açıklamalara Türkiye'den sert tepkiler yükseliyor. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya platformu X üzerinden Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. 

Fahrettin Altun, İsrail Başkanı’nın ABD Kongresi’ndeki konuşmasının insan haklarını ve demokratik değerleri savunduğunu iddia eden bu yapı üzerinde büyük bir leke olduğunu söyledi.


Altun, Washington’ın savaş suçları işlemekten sorumlu bir politikacıya ev sahipliği yaparak, dünyaya masum sivillerin hayatlarının çok az veya hiç umurunda olmadığının mesajını gönderdiğini belirtti.

İletişim Başkanı, ABD Kongresi'nde  Netanyahu'nun propagandasını yaymasına ve barışçıl Amerikalı protestoculara her türlü ismi takmasına izin vermenin tam anlamıyla utanç verici olduğunu ifade etti.


 Fahrettin Altun, bazı Amerikalı politikacıların İsrail hükümetinin siyasi çıkarları uğruna işlediği suçlara ortak olmalarının ABD'nin dünya çapındaki güvenilirliği açısından sonuçlar doğuracağını aktardı. 

Netanyahu'nun alçakça konuşmasını protesto eden ya da karşı çıkan ABD'li siyasetçiler arasında halen azınlık olduğunu ifade eden Altun, “Konuşması sadece bariz yalanlarla değil aynı zamanda Filistinlilere yönelik nefretle de doluydu. İşgal altındaki bir halkla ilgili sürekli kullandığı insanlık dışı dil tüm çıplaklığıyla ortadaydı. Bu maskaralığa katılmayı reddeden Amerikalıları selamlıyoruz.” dedi.


Altun, Netanyahu hükümeti yönetimindeki İsrail güvenlik güçlerinin Filistin’de anlatılmaz suçlar işlediğini, ABD Kongresi’nin mali destek, silah ve mühimmat sağlayarak bu savaşı mümkün kıldığını ve teşvik ettiğini ifade etti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “İsrail'e yapılacak yardımı insan hakları şartına bağlama çabaları tamamen başarısız oldu. Eğer ABD uluslararası arenada herhangi bir ahlaki liderlik veya meşruiyet iddiasında bulunmayı hedefliyorsa, bu durum sona ermelidir.” İfadelerini kullandı.


İsrail- Filistin çatışmasının adil çözümünü destekleyenlerle bir kez daha dayanışma içinde olduklarını ilan eden Altun, bunu gerçeğe dönüştürmek için çok çalışacaklarını söyledi.

Fahrettin Altun, Türk hükümetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, komşularıyla yan yana yaşayan gerçek egemen bir Filistin ile iki devletli çözüm gerçeğini gerçekleştirmek için ellerinden geleni yaptığını ifade etti. 




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa