Araç sahipleri sizleri ilgilendiren haber!

Artan motorin fiyatlarında zamların ardından bugün indirim gerçekleşti. 1 lira 47 kuruşluk indirim gece yarısı pompaya yansıdı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 12:07
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 13:21
Araç sahipleri sizleri ilgilendiren haber!
O
Onur Çetinkaya Editör

Brent petrol ve dövizdeki dalgalanma akaryakıtta da dalgalanmaya neden oluyor. Sürücüler aylardır dolar kurundaki bu durumdan nasibini aldı.


Sürücüler haberle rahatladı

TÜİK'in yılın ilk altı ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasının ardından akaryakıta son olarak temmuz ayının başında ÖTV zammı yapılmıştı.

Benzin, motorin ve otogazda ÖTV tutarları altı aylık üretici enflasyonu kadar zamlanmış, böylelikle benzin ve motorinde 2 TL'nin üzerinde vergi zammı gerçekleşmişti. 

Yeni yılla birlikte zammın katlanarak devam ettiği görülürken, akaryakıt zamlarının ardından sürücüler bu haberle rahat bir nefes aldı.

Motorine indirim

Bu zamların ardından ise brent petrol ve dolar kurundaki geri çekilmenin etkisiyle motorinde yaşanan yükseliş yerini inişe bıraktı. Motorin grubunda gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 1,47 TL indirim uygulandı. İndirim, pompa fiyatlarına da yansıtıldı. Benzin ve LPG fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmadı.

İstanbul Avrupa Yakası 

Benzin fiyatı: 45,00 TL
Motorin litre fiyatı: 43,43 TL

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 44,86 TL
Motorin litre fiyatı: 43,35 TL

Ankara

Benzin litre fiyatı: 45,70 TL
Motorin litre fiyatı: 44,18 TL

İzmir

Benzin litre fiyatı: 46,10 TL
Motorin litre fiyatı: 44,64 TL

LPG'nin litre fiyatı ise ortalama 21,99 TL'den satılıyor. Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa