Ankara'da küçük çocuk alevlerin arasında kaldı!

Ankara'da 3 katlı binada çıkan yangında mahsur kalan küçük çocuk alevlerden üzerine su döküp, kendisine atılan ıslak bezlerle korunmaya çalıştı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 12:11
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 13:41
Ankara'da küçük çocuk alevlerin arasında kaldı!
O
Onur Çetinkaya Editör

Olay, Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşandı. 

Mum yangın çıkardı

İlçede Ayrancı Mahallesi Reşat Nuri Caddesi'ndeki 3 katlı binanın en üst katında yangın çıktı. 8 yaşındaki çocuğun mutfakta yaktığı mumdan çıktığı öne sürülen yangın kısa sürede önce mutfağı sonra evi sardı.

Dubleks dairedeki yangında anne ile bir başka küçük çocuğu yan binanın çatısında tadilat yapan işçi tarafından kurtarıldı. Bu sırada alevler nedeniyle dubleks dairenin üst katında bulunan diğer çocuğa ulaşamadı. 

Islak bezle kendini korudu

Alevlerden kaçan 8 yaşındaki çocuk ise kendisini balkona attı. Çevredekiler, alevlerden korunması için çocuğa  ıslak bez parçalar atarak dumandan etkilenmesini önledi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevlere müdahale ederken, çocuğu kurtarmak için de çalışma başlattı. 

Belediye Başkanı Güner'den inceleme

Uzun uğraşların ardından 8 yaşındaki A.E.D. isimli çocuk itfaiyenin merdivenli aracıyla alınıp kurtarıldı. Anne ve çocukları ambulansla, kontrol amacıyla hastaneye götürüldü. 


Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yaklaşık 1 saatte söndürüldü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.   Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de olay yerine gelip, çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa