İstanbul Havalimanı'nın Avrupa'daki liderliği sürüyor

İstanbul Havalimanı Avrupa zirvesinden düşmüyor. İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1485 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun havalimanı statüsünü korudu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 12:15
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 13:27
İstanbul Havalimanı'nın Avrupa'daki liderliği sürüyor
AA
Kaynak AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama 1485 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı statüsünü koruduğunu açıkladı. Uraloğlu, bu bilgileri EUROCONTROL'ün Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu'nu değerlendirirken paylaştı.


Hava trafik istatistikleri

Bakan Uraloğlu, rapordaki hava trafik istatistiklerine dikkat çekerek, 15-21 Temmuz tarihlerinde Türkiye'nin havalimanlarından günlük ortalama 3959 uçuş gerçekleştiğini ve bu sayıyla Avrupa'da en yoğun trafik hacmine sahip 6. ülke konumunda olduğunu belirtti. İstanbul Havalimanı, Paris Charles de Gaulle ve Amsterdam havalimanlarını geride bırakarak Avrupa'nın en yoğun havalimanı olma özelliğini sürdürdü.


Dünya sıralamasında 7. sırada

İstanbul Havalimanı, 15-21 Temmuz tarihleri arasında ortalama 745 günlük uçak kalkışıyla dünya genelinde de 7. sırada yer aldı. Bu performansıyla İstanbul Havalimanı, Avrupa'yı dünya sıralamasında ilk sırada temsil eden havalimanı oldu.


Antalya Havalimanı ve Avrupa Hava Trafiği

Antalya Havalimanı, günlük ortalama 1036 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanları sıralamasında 8. sırada yer aldı. Antalya Havalimanı, Palma de Mallorca ve Rome Fiumicino havalimanlarını geride bırakarak bu konumunu korudu.


Uçuş gecikme süreleri

Uraloğlu, EUROCONTROL hava sahasında uçuş başına ortalama 7,5 dakikalık bir gecikme yaşandığını, EUROCONTROL üyeleri arasında ise ortalama 1 dakikadan fazla gecikme olduğunu belirtti. Budapeşte, Ukrayna hava sahasından kaynaklı kısıtlamalar nedeniyle ortalama 9,4 dakikalık gecikme ile en yüksek gecikme yaşayan hava sahası oldu.


Türk Hava Sahası, en verimli hava sahalarından biri

Türk hava sahası ise uçuş başına 0,5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa'nın en verimli hava sahalarından biri olarak öne çıktı. Uraloğlu, bu dönemde Türk hava sahasının verimliliği ile diğer Avrupa ülkeleri arasında dikkat çekici bir performans sergilediğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa