Fenerbahçe transferde rekor kırdı

Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri ile 5 yıllığına anlaştı. Sarı lacivertliler, Faslı forvete 19 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödeyecek.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 13:23
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 15:07
Fenerbahçe transferde rekor kırdı
O
Onur Çetinkaya Editör

Tredyol Süper Lig, 9 Ağustos'ta yeniden start alıyor. Takımlar ise transfer çalışmalarına hız verdi.


Şampiyonluk için takımı güçlendiren Fenerbahçe geçtiğimiz günlerde ilk sınavına çıktı.  UEFA Şampiyonlar Ligi 2’nci Eleme Turu ilk maçında deplasmanda Lugano’yu 4-3 mağlup eden Fenerbahçe’de, transfer harekatı da bir yandan devam ediyor. 

Fenerbahçe, uzun süredir görüşmelerini sürdürdüğü Youssef En-Nesyri transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı lacivertliler,  Faslı yıldız Youssef En-Nesyri ile anlaştı.En-Nesyri’nin transferi yalnız Türkiye’de değil Avrupa futbol basınında da geniş yer buldu.

5 yıllık anlaşma

Sarı-lacivertliler, Sevilla’nın golcü oyuncusu Youssef En-Nesyri’yi İstanbul’a getirdi. 27 yaşındaki golcü isimle 5 yıllığına anlaşan Fenerbahçe, Faslı forvete 19 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödeyecek. 

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan bilgilendirmede, Sevilla'ya 8 taksitte 19.5 milyon euro ödeneceği duyuruldu. Yeni golcü düzenlenen imza töreniyle kendisini 5 yılık sarı lacivertli futbolcu yapan imzayı attı.

Beş sezondur Sevilla forması giyen En-Nesyri, bu takımda çıktığı 196 maçta 73 gole imza attı. 27 yaşındaki futbolcu geçen sezonu ise 20 golle tamamladı.  


Jardel'in rekoru kırıldı

Diğer  yandan bu transferle birlikte Süper Lig rekoru da kırılmış oldu. Galatasaray'ın Jardel'e ödediği bonservis bedeli 24 yıl sonra geride kaldı. 

Lig tarihinde bonservisine en çok para ödenen futbolcu En-Nesyri olurken, Faslı golcüyü,  Jardel - Galatasaray - 17.05 milyon euroCengiz Ünder - Fenerbahçe - 15 milyon euro, Nicolo Zaniolo - Galatasaray - 15 milyon euro, Daniel Guiza - Fenerbahçe 14 milyon euro ile takip ediyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa