Keaton Parks kimdir?

Major League Soccer kulübü New York City FC'de orta saha oyuncusu olarak oynayan Amerikalı profesyonel futbolcu Keaton Parks kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 15:09
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 15:09
Keaton Parks kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Keaton Alexander Parks, 6 Ağustos 1997 doğumlu Amerikan profesyonel futbolcu olarak Major League Soccer kulübü New York City FC'de orta saha oyuncusu olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri Gençlik Yılları ve Varzim: Plano, Texas'ta doğan Parks, futbol kariyerine Liberty High School'da üç yıl oynayarak başladı ve ardından NPSL ekibi Liverpool Warriors'a katıldı. Koçunun yardımıyla, Parks, Benfica, Braga ve Sporting Lizbon gibi çeşitli Portekiz kulüplerinde deneme maçlarına çıktı. Liverpool Warriors ile Póvoa de Varzim'de bir turnuvada oynarken keşfedilen Parks, Varzim ile sözleşme imzaladı ve Southern Methodist University'den gelen futbol teklifi reddetti.

Varzim'in rezerv takımında bir sezon oynadıktan sonra, Parks 4 Eylül 2016'da Aves'e karşı oynanan LigaPro maçında profesyonel debutunu yaptı. Diego Barcelos'un yerine 83. dakikada oyuna giren Parks, Varzim'in 2-0 mağlup olduğu maçta yer aldı. Parks, kısa sürede düzenli bir ilk 11 oyuncusu haline geldi ve profesyonel kariyerindeki ilk iki golünü sırasıyla 17 Aralık 2016'da Famalicão'ya ve 21 Aralık 2016'da Fafe'ye attı.

Benfica: 25 Temmuz 2017'de, Parks, Portekiz şampiyonu Benfica ile sözleşme imzaladı ve kulübün rezerv takımında LigaPro'da oynamaya başladı. A takımındaki ilk maçına 71. dakikada, Taça de Portugal'ın dördüncü turunda Vitória'ya karşı çıktı. 6 Aralık 2017'de, Benfica ile olan sözleşmesini 2022'ye kadar uzattı.

New York City FC: 19 Ocak 2019'da, Parks, Major League Soccer kulübü New York City FC'ye kiralık olarak katıldı ve 2019 sezonunun sonuna kadar bu kulüpte oynadı. 8 Ocak 2020'de, New York City FC, Parks'ın sözleşmesini kalıcı hale getirdi.

Uluslararası Kariyer: Parks, Amerika Birleşik Devletleri milli genç takımında yer aldı ve Nisan 2017'de Londra'da düzenlenen bir hazırlık kampına katıldı. İlk A milli takım çağrısını 28 Mayıs 2018'de Bolivya'ya karşı oynanan dostluk maçında aldı ve Joe Corona'nın yerine 61. dakikada oyuna dahil oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa