Slovak futbolcu Alexander Mojžiš kimdir?

Ružomberok takımında defans olarak oynayan Slovak profesyonel bir futbolcu olan Alexander Mojžiš kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 16:04
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 16:04
Slovak futbolcu Alexander Mojžiš kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Alexander Mojžiš, 2 Ocak 1999 doğumlu Slovakya'nın profesyonel futbolcusu olup, Ružomberok takımında savunma oyuncusu olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri FK Železiarne Podbrezová Alexander Mojžiš, Fortuna Liga'daki ilk maçına 19 Mayıs 2018'de ViOn Zlaté Moravce'ye karşı oynanan ve 1:0 galibiyetle sonuçlanan karşılaşmada FK Železiarne Podbrezová formasıyla çıktı. Mojžiš, bu maçta 90 dakika sahada kaldı ve takımının savunmasında önemli bir rol oynadı.

Uluslararası Kariyer: Mojžiš, Slovakya A Milli Takımı'na ilk kez 16 Mart 2022'de teknik direktör Štefan Tarkovič tarafından Norveç ve Finlandiya ile oynanacak iki dostluk maçı öncesinde yedek olarak çağrıldı. Aynı yılın Haziran ayında oynanacak dört UEFA Uluslar Ligi maçı öncesinde de yedek oyuncu olarak kadroya alındı. Tarkovič'in görevden alınmasının ardından, Mojžiš, yeni teknik direktör Francesco Calzona tarafından NTC Senec'te düzenlenen milli takımın potansiyel oyuncuları için düzenlenen eğitim kampına davet edildi.

Kişisel Hayatı: Alexander Mojžiš'in ikiz kardeşi Viktor Mojžiš, Partizán Osrblie adlı amatör takımda futbol oynamaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa