İZSU ve Gdz Elektrik’in genel müdürlerine gözaltı kararı!

İzmir'de 2 ölümlü elektrik akımı faciası! İZSU Genel Müdürü ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü'nün de aralarında olduğu 6 kişi için gözaltı emri çıktı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Temmuz 2024 16:08
GÜNCELLEME
25 Temmuz 2024 17:38
İZSU ve Gdz Elektrik’in genel müdürlerine gözaltı kararı!
AA
Kaynak AA

İzmir'in Konak ilçesinde, sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümü üzerine başlatılan soruşturmada, İZSU Genel Müdürü ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü de dahil olmak üzere 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar S., Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali A., Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Y. ve Operasyon Direktörü Sefa P. hakkında gözaltı talimatı verildi.


35 şüpheli, 33 gözaltı, 27 adliyelik, 14 tutuklama!

12 Temmuz'da Konak ilçesinde meydana gelen olayda, sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, 35 şüpheliden 33'ü gözaltına alınmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 27 şüpheliden 14'ü tutuklanmıştı. Dosya kapsamında bilirkişi raporu doğrultusunda, olayda ihmali olduğu belirlenen 5 şüpheli hakkında daha gözaltı kararı verilmişti. Bu şüphelilerden 3'ü yakalanmış, 1'inin kanser tedavisi gördüğü, diğerinin ise yurt dışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.


Bilirkişi raporunun bulguları

Soruşturma kapsamında bugün çıkan bilirkişi raporunda, Gdz Elektrik firmasının kabloları yeterli derinliğe gömmediği ve İZSU'nun mazgal yapımı sırasında kabloları yüzeye yaklaştırdığı belirtildi. Ayrıca, iki kurum arasında yeterli koordinasyonun olmamasının olayın yaşanmasında etkili olduğuna dikkat çekildi. Bu bulgular, olayın ardındaki ihmalleri ve koordinasyon eksikliğini ortaya koyarak soruşturmanın seyrini değiştirdi.


Soruşturma süreci devam ediyor

Gözaltı kararı verilen 6 şüphelinin işlemleri sürerken, olayın tüm detaylarının ortaya çıkarılması için soruşturma derinleştiriliyor. Olayın kamuoyunda büyük yankı uyandırmasının ardından, yetkililerin ihmallerin üzerine giderek adaletin sağlanması bekleniyor.

Gözaltı uygulandı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü binasına gelerek, gözaltı kararı verilen Genel Müdür Gürkan Erdoğan'ı gözaltına aldı. Erdoğan, polis nezaretinde makam aracıyla Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.


Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü'nün gözaltına alınması

Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel de bulunduğu adreste gözaltına alındı. Yüksel'in gözaltı işlemleri sırasında herhangi bir direniş göstermediği ve işlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlandığı belirtildi.


Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolleri

Gözaltına alınan 6 şüpheli, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Sağlık kontrollerinin ardından şüpheliler, ifadelerinin alınması için emniyete getirildi. Şüphelilerin, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Bu süreçte soruşturmanın genişletilerek devam edeceği bildirildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa